İç Anadolu Şehit Aileleri ve Gaziler Derneği Başkanı Zeki Dilmen, hem şehitler arasında hem de gaziler arasında ayrımcılık yapıldığını belirterek bu ayrımcılığın biran önce sona erdirilmesini istediklerini söyledi.

İç Anadolu Şehit Aileleri ve Gaziler Derneği Başkanı Zeki Dilmen, “Ülkemizin her bir bölgesine görev ve hizmet amaçlı giden er, erbaş, rütbeli askerler maalesef haklar konusunda ayrımcılık yaşamaktadırlar” dedi.

TSK Ordu ve Vazife Malulleri tanımını anlatan Dilmen; “Vatanın bölünmez bütünlüğünü sağlamak, Askerin yeminine sadık kalmak amacıyla teröristlerle çatışma öncesi eğitim atış tatbikat denetleme intikal manevralar görev esnasında uzuv kaybı yaşayan ve travma geçiren Er, Erbaş, Rütbeli Askerlerdir. Ülkemizin her bir bölgesine görev ve hizmet amaçlı giden er, erbaş, rütbeli askerler maalesef haklar konusunda ayrımcılık yaşamaktadırlar. Bizler göreve sadık olduğumuz için her zaman ve her yerde hazır bulunmaktayız” diye konuştu.

İç Anadolu Şehit Aileleri ve Gaziler Derneği olarak talepleri olduklarını belirten Başkan Zeki Dilmen, derneğin taleplerini şöyle sıraladı:

1. 5434/45/56 Sivil Vazife Malulü Kanunundan çıkarılıp 2330 Sayılı Kanuna alınması

2. Rütbeli Ordu Vazife Malullerine % 25 zammın verilmesi

3. Seyahat Kartlarında Gazi ibaresi yazması

4. Özel Hastanelerden tekrar yararlandırılması

5. Engellilik oranına bakılmaksızın ÖTV'siz otomobil alımından yararlandırılması

6. Tahsil durumuna bakılmaksızın 1.Derece Sanal İntibak ‘tan yararlandırılması

7. Şehit anne babaların maaşlarının düzeltilmesi

8. Kamuda çalışan Şehit yakını Vazife Malulü Gazilerden Gelir Vergisi kesilmemesi

9. Doğalgaz indiriminin uygulanması

10. Afyonkarahisar mühimmat patlamasından sonra yapılan kanunda 01/01/2012 ve sonrasını kapsayacak şekilde 2330 Sayılı Nakdi Tazminat Kanuna alınmışlar fakat bu tarihten öncekiler 5434/45/56 kapsam dışı bırakılmıştır. Afyonkarahisar mühimmat patlamasının dayanağı 4536 Sayılı Kanun olup bizler de bu gibi olaylarda Gazi olduk(Vazife Malulü) Örnek: Eğitim, atış, tatbikat, görev

11. Bununla beraber Askeri üniforma içerisinde olan görevli olanlar görevin sebebi ve etkisiyle hayatını kaybedenlerin Şehit, engelli hale gelenlerin Gazi sayılması.

Bizler TSK 5434/45/56 kanununda yer alan Er, Erbaş, Rütbeli Askerleriz. Bahsi geçen kanunlarla birlikte 40 maddeye yakın özlük haklarında ki farklılıkların ve bugüne kadar süregelen sorunlarımızın ve eksiklerimizin giderilmesi için ( 1 ) ₺ Sembolik Tazminat verilerek 2330 Sayılı Nakdi Tazminat Kanununa geçirilmemiz şehit gazi ayrımını bitirecek ve bizleri rahatlatacaktır.” Haber: Seçkin KIRARSLAN

Editör: Haber Merkezi