2020-2021 Av Sezonu; Merkez Av Komisyonu Kararı uyarınca 07.03.2021 tarihi itibariyle ülke genelinde olduğu gibi Zonguldak ilimizde de kapandığı bildirildi.

Konu ile ilgili Doğa Koruma ve Milli Parklar Zonguldak Şube Müdürlüğünden yapılan açıklama şöyledir:

“Av ve yaban hayvanlarının üreme döneminin başlaması nedeniyle, 07.03.2021 tarihinden itibaren av sezonun açılacağı Ağustos ayına kadar bu dönemde avcılık faaliyetleri yasak dönemine başlanmıştır.

Av ve yaban hayvanlarının üreme, eş tutma, yavru büyütme ve erginleşme evrelerini içine alan bu süre zarfında toplumun tüm kesimlerinin tabii ortamlara çıkarken daha hassas hareket etmesi, av ve yaban hayvanlarının yavru ve yumurtalarının toplanmaması hususunda, daha duyarlı olmaları, yaban hayvanlarının yaşama alanlarının korunması ve onların rahatsız edilmemesi, ayrıca halkımızın herhangi bir yasal işlem ile karşılaşmaması için dikkatli olmaları gerekmektedir.

Av sezonunun açılacağı Ağustos ayına kadar av ve yaban hayvanlarının üreme, eş tutma, yavru büyütme ve erginleşme evrelerini içine alan bu süre zarfında toplumun tüm kesimlerinin tabii ortamlara çıkarken daha hassas hareket etmesi, av ve yaban hayvanlarının yavru ve yumurtalarının toplanmaması hususunda daha duyarlı olmaları, yaban hayvanlarının yaşama alanlarının korunması ve onların rahatsız edilmemesi, ayrıca halkımızın herhangi bir yasal işlem ile karşılaşmaması için dikkatli olmaları gerekmektedir. Kamuoyuna saygıyla duyurulur” (Haber Merkezi)

Editör: Haber Merkezi