Diyanet İşleri Başkanlığının din görevlilerine yönelik, din hizmetlerinin verimliliğinin arttırılması için başlatılan Kitap Oku-Yorum Projesi her ay Devrek’te farklı bir camide ve farklı personel gruplarıyla devam ediyor.

Devrek İlçe Müftüsü Hasan İzmirli, 31.03.2022 tarihinde “Ulemanın Gücü” adlı kitabı değerlendirmek ve müzakere etmek amacıyla Halilbeyoğlu Köyü Yukarıbaş Mah. Camii’nde 9. 10. ve 27. grup görevlileri ile buluştu. Diyanet İşleri Başkanlığının yayını olan ve Abdulcelil Candan’ın kaleme aldığı eser müzakere edildi.

Müzakerede her görevli söz alarak eser ile ilgili düşüncelerini ifade etti. Eseri değerlendirirken mesleki olarak kendimizi geliştirmenin önemine vurgu yapan Müftü İzmirli; “Ulema kimdir? Ulemanın vasıfları nelerdir? Sorularına cevap veren, ulemanın bilgisini, sevgisini, ilim ve ihlasını, toplumla olan diyaloğunu ve ulemaya dair daha fazlasını bulabileceğimiz, okuyacak kişinin zihin ve gönül dünyasına yeni ufuklar açacağına inandığı bu eseri her görevlimizin, her müminin okuması gerektiğini ifade etti.

Kitap kritiğine katılan tüm görevlilere yoğun ilgilerinden ve gayretli çalışmalarından dolayı teşekkür etti ve görevlerinde başarılar diledi. (Ahmet ÇİMEN DEVREK)

Editör: Haber Merkezi