Lise birincileri ödüllendirildi. Bolu’da geleneksel hale gelen “İzzet Baysal Vakfı Başarı Ödülleri” töreninin 33’üncüsü gerçekleştirildi.

2019-2020 eğitim-öğretim döneminde “İzzet Baysal Vakfı Başarı Ödülleri” etkinliğinde liselerde birinci olan 22 öğrenciye ödülleri düzenlenen törenle verildi.

Ödül törenine; Bolu Valisi Ahmet Ümit, Garnizon Komutan Vekili Garnizon Komutan Vekili Piyade Albay Yavuz Çankaya, Bolu Belediye Başkan vekili Mustafa Güldal, İl Emniyet Müdürü Armağan Adnan Erdoğan, Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Alişarlı, Bolu İl Milli Eğitim Müdürü Cemil Sarıcı, bazı kurum müdürleri, İzzet Baysal Vakfı Yönetim Kurulu ve Mütevelli Heyet üyeleri, okul müdürleri, öğrenciler ile aileleri katıldı.

Saygı duruşunda bulunulup İstiklal Marşımızın okunmasıyla başlayan törende konuşan Bolu Valisi Ahmet Ümit, şunları söyledi:

“Yaklaşık 13-14 yıllık bir eğitim hayatını geride bırakarak okullarınızı birincilikle bitirdiniz. Pek yakında üniversiteye adım atacaksınız. Velileriniz ve öğretmenleriniz ile birlikte çalışıp çabaladınız, başarıyı yakaladınız. Bu başarıyı sürdürebilmek için her geçen gün daha çok çalışarak daha çok öğrenerek hayatınızı idame ettireceksiniz ve bir gün siz de zamanınızın büyükleri ve akilleri olarak, memleketin her köşesinde yetki ve söz sahibi olacaksınız. Ama bir şeyi çok iyi anlamak gerekiyor: Bu şanlı tarihin ve yüce milletin evlatları olarak birinci görevimiz ilmen ve ahlaken nitelikli insan olmaktır. Çünkü ne kadar akıllı olursanız olun, ne kadar başarı sağlarsanız sağlayın, sahip olacağınız makamlar, başarılar ve imkânlar ruhunuzda ve şahsınızda taşıdığınız kalite ve nitelik kadar olacaktır. Yani Alparslan gibi idealist, onun askerleri gibi cesur, milli ve manevi değerlerinize bağlı olmadığınız, gücünüzü kendi kaynaklarınızdan almadığınız sürece o başarı ve imkânlar hiç de önemli olmayacaktır.”

Konuşmanın ardından lise birincilerine ödülleri verildi. Ödülünü alan İzzet Baysal Abant Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencisi Eren Yanaz, “Bu ödül şahsıma değil başta ailem, okul müdürüm Ayhan Vural ve öğretmenlerime verilmiştir” dedi.

Bolu İl Milli Eğitim Müdürü Cemil Sarıcı, okullarını birincilikle bitiren öğrencilere gram altın ve Türk Bayrağı hediye etti.

Editör: Haber Merkezi