Zonguldak’ın Devrek İlçesi Cumhuriyet alanı her geçen gün güvercinler ile dolup  taşıyor.

Cumhuriyet meydanındaki aç kalan güvercinleri vatandaşlar besliyor. Her yıl yüzlerce  yerli turist ve turları ağırlayan yeşil  Devrek’in bu defa vazgeçmediği misafirleri güvercin sürüleri oldu. Küçük çocuklar, esnaflar, vatandaşların ve turistlerin ilgi odağı oldu.

Filyos, Bartın, Amasra’ya denize  bir,1 buçuk saat mesafesi olan yeşil Devrek yaz aylarının yanı sıra gurbetçi vatandaşlarımızın  dini ve resmi bayram tatillerinde yerli turistlerin turlarla  akınına uğrarken,  bu defa konukları güvercin  sürüleri her geçen gün arttı.

GÜVERCİNLER CUMHURİYET ALANININ MASKOTU OLDULAR

Karadeniz’in mavi ve yeşiliyle birleştiği doğasıyla güzel olan Devrek Baston, simit, köy ekmeği ve yöresel ev yemekleri etli dolma, beyaz baklava, börek, kömeçiyle meşhur olan İlçede, gurbetçi vatandaşlarımızın ve yerli turistlerin vaz geçemediği mekanı oldu. Korona virüs salgını nedeniyle Cumhuriyet alanında boş kaldığı mevkiinde Devrek’te sık görülen güvercin  sürüleri vatandaşların da ilgisini çekti.

Cumhuriyet alanında meydanda  vatandaşların yem vermesiyle ve  su içen güvercinlerin kendilerini görüntüleyen habercilerden uzaklaşmaması da görenleri şaşırttı.

Bazı güvercinlerinde şehir merkezi Cumhuriyet alanında bulunan havuzda  yakın mesafeden su içmeleri  dikkatlerden kaçmadı. Havuz  suyunun üzerinde su içen güvercinler süzülmelerini görenler ise şaşkınlıklarını gizleyemedi. Hayvan sever vatandaşlarda yem vererek güvercinlerin mutluluklarına ortak oldular. (Ahmet ÇİMEN-DEVREK)

Editör: Haber Merkezi