Devrek Ticaret ve Sanayi Odası ile TC. Ziraat Bankası Devrek Şubesi arasında ‘Bankkart Tedarik Zinciri Finansman Protokolü’ imzalandı.

10 Aralık’ta Ziraat Bankası ve TOBB arasında imzalanan ve lansmanı yapılan ticari mal alım-satımlarında kolay finansman için gerçekleşecek işbirliğine ilişkin oluşturulan "Bankkart Tedarik Zinciri Finansman Projesi" kapsamında Devrek Ticaret ve Sanayi Odası ile T.C. Ziraat Bankası Devrek Şubesi arasında "Bankkart Tedarik Zinciri Finansman Protokolü” imzalandı.

Oda hizmet binasında Yönetim Kurulu Başkanı Haldun Hacıkulaoğlu ve Ziraat Bankası Devrek Şube Müdürü Metin Özcivelek arasında imzalanan protokolle “Bankkart Tedarik Zinciri Finansman Protokolü” üyelerimiz için de devreye girmiş oldu.

Devrek TSO Yönetim Kurulu Başkanı tarafından imzalanan protokol sonrasında açıklamada bulunan Devrek Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Haldun Hacıkulaoğlu bu protokolle Devrek TSO üyesi üreticilerin veya satıcıların, tahsilat ile uğraşmadan, güven içinde mallarını satabileceklerine dikkat çekerek şunları söyledi;

“Pandemi sürecinin devam etmesiyle birlikte, üyelerimizin finansman ihtiyaçlarının karşılanabilmesi adına kurum ve kuruluşlar tarafından alternatif mekanizmalar geliştirilmeye devam ediliyor. Bu kapsamda Ziraat Bankası işbirliğinde Oda üyelerinin mal alımlarında esnek vadelendirme ve taksit imkânı sağlayarak nakit akışını kolaylaştıracak olan “Bankkart Tedarik Zinciri Finansmanı Projesi” hayata geçirmiş bulunuyoruz. Proje, taraflar arasındaki ticaretin kart sistemi üzerinden güvenle yapılmasını ve iş hacimlerinin büyütülmesini amaçlıyor. Bu sayede tedarik zincirinin aksamadan sürdürülmesine ciddi bir katkı sağlamış oluyoruz. Tedarik Zincirinin işleyişini ve devamlılığını kolaylaştırıyoruz. Alıcı ve satıcının güven içinde alışveriş yapmasının önünü açıyoruz. Üyelerimiz sattıkları mal bedelini, alacak riski taşımadan, Ziraat Bankası garantisiyle peşin ya da taksitli alacaklar. Böylece nakit akışını öngörülebilir hale getirmiş olacaklar. Alıcılar da uygun vade ve maliyette finansman temin ederek, tedarik ihtiyaçlarını karşılamış olacaklar ve vadesi 1,5 seneye ulaşan kredi imkânına kavuşacaklar. Ödemelerini de esnek vadelendirme ile yapacaklar. Böylece nakit akışlarını rahatlatacaklar. Yani kısaca, mal almak gerekince, bu kart ile para ödemeden satın alma yapılıyor. Satıcı da, bu kimdir diye endişe etmeden malını güvenle satıp, parasını bankadan tahsil edecek” (Ahmet ÇİMEN-DEVREK)

Editör: Haber Merkezi