Zonguldak Devrek ilçesinde 24 Kasım Öğretmenler Günü nedeniyle Covid-19 tedbirleri kapsamında maskeli ve mesafeli olarak sade bir tören düzenlendi.

Cumhuriyet Alanında düzenlenen kutlama programında, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ercan Kahya günün anlam ve önemini belirten çelengini sundu.

Büyük Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’e “Başöğretmen” unvanın verilişinin 92. yıldönümü olan “24 Kasım Öğretmenler Günü” tüm yurtta olduğu gibi Devrek’te kutlandı.

Devrek İlçe Milli Eğitim Müdürü Ercan Kahya, Öğretmenin ve öğretmenlik mesleğinin toplumdaki önemini ve değerini belirterek, “Öğretmenler ve öğrenciler arasında sevgi, saygı ve dayanışma bağlarını kuvvetlendirmektir. Emekli öğretmenleri saygı ile anmak, mesleğe yeni giren öğretmenlerde mesleklerinin yüceliği bilinci amacıyla Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün 1928 yılında Millet Mektepleri Başöğretmenliğini kabul buyurdukları tarih olan Atatürk’ün 100. Doğum yılı nedeniyle ülkemizde her yıl 24 Kasım,1981 yılından buyana “ Öğretmenler Günü olarak kutlanmaktadır” dedi.

Devrek’te yapılan tören Cumhuriyet Alanı’ndaki Atatürk Anıtı’na Devrek İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün çelenginin konulmasıyla başladı. Saygı duruşunun ardından İstiklal Marşı’nın okunmasıyla sona erdi. Dünyayı ve ülkemizi saran koronavirüs salgını nedeniyle tören sona erdi.

Törene Devrek Kaymakamı Ümit Altay, Devrek Belediye Başkan vekili Şeref Aydınlı, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ercan Kahya ve Şube Müdürleri, Daire amirleri ve öğretmenler katıldı. (Ahmet ÇİMEN-DEVREK)

Editör: Haber Merkezi