Devrek Halk Eğitim Merkezi "HAYAT BOYU ŞENLİKLERİ" Cumhuriyet Alanında düzenlendi.

Hayat boyu şenliklerinde İstiklal marşımız okundu bir dakikalık saygı duruşunda bulunuldu. Halk Eğitim merkezinin açmış olduğu kurslar sonucunda, Öğretmen usta öğretici ve kursiyerlerin büyük bir emek ve özveriyle hazırladıkları çalışmaları Devrek Cumhuriyet alanında sergilendi.

Hayat boyu şenlikleri sergi açılış kurdelesini Devrek kaymakamı Ümit Altay, İlçe milli eğitim müdürü Ercan Kahya, Belediye başkanı Çetin Bozkurt, Çaydeğirmeni Belediye Başkanı Satılmış Gebeş ile birlikte kesti.

Devrek Halk Eğitim Merkezi Müdürü Yaşar Özlüoğlu günün anlam ve önemini belirten Hayat boyu şenlikleri "açılış konuşmasında şunları söyledi.

“Eğitim ve öğretim sistemi hayat boyu öğrenmeyi desteklemek için öğrenenlere mümkün olduğunca yakın bir yerde organize olmalı ve hizmetleri yerel düzeyde sunmaktır. Aynı zamanda kişisel gelişim, aktif vatandaşlık, sosyal içerme ve istihdam edilebilirlik amaçlarını gerçekleştirmeli ve öğrenme erişimine teşvik etmektir. Bizimde Hayat boyu öğrenme kurumu olarak misyonumuz öğrenen topluma dönüşüm sürecinde beşikten mezara kadar rehberlik hizmeti sunan bireyin bilgi, şuur ve yetkinliklerini geliştirerek insanlığın kalkınmasında sorumluluk almasını destekleyen, belgelendirebilen, izlenebilen kaliteli eğitimler sunmaktır. Devrek halk eğitim merkezi olarak ilçede toplam 201 adet kurs açmış olup 3214 vatandaşımız faydalanmıştır. Kurslarımızın açılmasında destek sağlayan Devrek Kaymakamımız Ümit Altay'a, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ercan Kahya'ya Belediye Başkanı Çetin Bozkurt' a ve ayrıca katılım sağlayan protokol üyelerine ve değerli halkımıza çok teşekkür ederim."

Devrekli bayanların halk oyunları gösterileri ilgiyle izlendi ve beğeni topladı. Halk eğitim merkezinin hazırlamış olduğu Hayat boyu şenliklerinde sanat eserleri ilçede hareketlilik yaşandı. (Ahmet ÇİMEN-DEVREK)

Editör: Haber Merkezi