Zonguldak’ın Devrek İlçesi Devlet Hastanesi Başhekimliği tarafından hastaneye katkı ve bağışta bulunan kamu kurum ve işadamlarına düzenlenen törenle teşekkür plaketi verildi.

Gerçekleştirilen plaket töreninde hayırsever 80 iş insanı verdikleri katkılardan dolayı hastane yönetimi tarafından plaket ile ödüllendirildi.

Devrek Devlet Hastanesi tarafından düzenlenen törene, Devrek İlçe Kaymakamı Ümit Altay, AKP 24 ve 26. Dönem Zonguldak Milletvekili Özcan Ulupınar, Devrek Belediye Başkanı Çetin Bozkurt, Çaydeğirmeni Belediye Başkanı Satılmış Gebeş, Zonguldak İl Sağlık Müdürü Ertuğrul Güner, Çaycuma Devlet Hastanesi Başhekimi Op. Dr. Onur Merdivan, daire amirleri, sağlık çalışanları, siyasi parti temsilcileri ile hayırsever vatandaşlar katıldı.

Etkinlik Devrek Devlet Hastanesi Başhekimi Uzm. Dr. Avni Çelik'in günün anlam ve önemini belirten konuşması teşekkürle başladı.

“BU SAHİPLENME BİZİM SORUMLULUĞUMUZU ARTTIRDI"

Başhekim Çelik konuşmasında sağlık sektörünün ihtiyaçlarının sadece devlet imkanlarıyla yapılamayacağı vurgusu yaparak ilçede bulunan hayırseverlerin yaptığı hayırların çok kıymetli olduğunu belirtirken konuşmasına şu şekilde devam etti.

bulunan kurumlar ve yaşayan insanlardan destek istediğimizde kimse geri çevirmeden destek oldu. Bu da ilçemizin hastanemize sahip çıktığını gösterdi. İhtiyaçlarımızı belirlerken günlük kullanabileceğimiz aletler oldu. Yapılan bağışlarla alınan cihazların hepsi kullanılıyor. Hekim arkadaşlarımız bu şekilde sahiplenerek yapılan bağışları gördüklerinde çok özveriyle çalışıyorlar. Sağlık Müdürlüğümüz, Kaymakamlığımız ve Belediyeler olmak üzere milletvekillerimiz hastanemizin sorunlarıyla yakından ilgilendiler. Bağışçılarımızın bize ve hastanemize güvenmesi bizi çok memnun etti. Bu sahiplenme bizim sorumluluğumuzu arttırdı. Bundan sonra bu sahiplenmeye devam ederseniz bizde bu sorumluluğun altından kaçmadan daha çok çalışarak hastanemizi daha güçlü hale getireceğiz. Hastanemize maddi manevi katkı sağlayarak onur veren siz çok değerli hayırsever vatandaşlarımıza bir kez daha teşekkürlerimi iletmeyi borç bilirim”

"DEVREK'TE HALKIMIZIN DESTEĞİYLE KARŞILAŞTIK"

Pandemi başında malzemeye ulaşma sıkıntısı yaşarken Devrek'te halkın desteğiyle karşılaştıklarını dile getiren Zonguldak İl Sağlık Müdürü Ertuğrul Güner; "Her türlü bağışta bulunan siz bağışçılarımıza kurumum ve şahsım adına çok teşekkür ediyorum. Pandemi iki buçuk yıldır bizden çok şey aldı ama bir o kadar da çok şey kazandırdı. Pandemi başında malzemeye ulaşma sıkıntısı yaşarken Devrek'te halkımızın desteğiyle karşılaştık. Bu bizi duygulandırdı ve motive etti. Pandemiyle birlikte sizlerin desteği artarak devam etti. Bu dönemde tüm dünyaya örnek olacak şekilde savaşı kazandık diye düşünüyorum. Bunda sağlık çalışanlarımızın payı olduğu kadar sizlerin de payının olduğunu düşünüyorum. Bu yüzden sizlere tekrardan kurumum ve şahsım adına teşekkür ederken sizleri alkışlıyorum” dedi.

“KAT VE KAT ÜSTÜNDE DESTEKTE BULUNMAKTAN ÇEKİNMEDİLER"

Devrek'teki yardımlaşma ve dayanışma ruhunun gurur verici olduğunu belirten Devrek Kaymakamı Ümit Altay konuşmasında şöyle dedi:

"Devrek'e geldiğim günden itibaren Devrekli işadamları ve hayırsever vatandaşlarımızdan ulusal olmak üzere hastanemiz ve çeşitli konularda yardım desteği istediğimizde beklediğimizin kat ve kat üstünde destekte bulunmaktan çekinmediler.

Örneği yakın zamanda Pakistan için yardım talep edildi. İlçemiz için talep edilen 100 paketlik yardımı işadamları ve hayırsever vatandaşlarımıza söylediğimizde ertesi gün bağışları nakit olarak hesaplara fazlasıyla yatırdılar. O anlamda Devrek'teki yardımlaşma ruhu dayanışma ruhu gurur duyulası bizler için. Bugün burada herkesi onurlandıracağız. Tekrardan hepinize teşekkür ediyorum"

Devrek Belediye Başkanı Çetin Bozkurt da, “Halkımızın sağlığı bizim için çok önemlidir. Elbette kurum olarak hastanemizin yanındayız, her türlü katkı ve desteğimizi bundan sonrada sürdüreceğiz” dedi.

Yapılan konuşmaların ardından yardımda bulunanlara protokol tarafından plaket verildi. Plaket töreni sonrası toplu olarak hatıra fotoğrafı çekiminin ardından tören sona erdi. (Ahmet ÇİMEN-DEVREK)

Editör: Haber Merkezi