İçişleri Bakanlığı tarafından 30 Büyükşehir ve Zonguldak için ilan edilen 2 günlük sokağa çıkma yasağı 10 Nisan gece saat 00.24 başlamış olup 12 Nisan 00.24 kadar devam edeceği açıklandı.Bu kapsamda Devrek’te köylerde ve ilçe merkezinde yaşayan vatandaşlar evlerine kapandı.

Devrekliler Korona virüs tedbirleri kapsamında uygulanan 2 günlük sokağa çıkma yasağı ile vatandaşlar evlerine izole oldular.Fırınlar çalışacak (sokağa çıkma yasağı )kapsamında kapatılan market ve bakkallara ekmek veremeyecek olan fırınlar 48 saat boyunca yaptıkları ekmekleri vatandaşların kapılarına kadar götürüp verilerek satış yapılıyor.

Vatandaşlarımızın ekmek aramaması için Araçlar mahalle mahalle dolaşıp ekmek satışını gerçekleştiriyorlar.Devrek’te hizmet veren fırıncılarımız mümkün olduğu kadar fazla ekmek yaparak hizmetlerine devam ediyor.Devrek’te sessizlik hakim olurken, Acil durumlarda ilçede Kamu görevlileri Ulupınar Eczanesi ,Acil çağrı merkezi,Akaryakıt istasyonları Aytemiz petrol ve Opet ve Fırıncılar 24 saat çalışarak görevlerini sürdürüyor. (Ahmet ÇİMEN-DEVREK)

Editör: Haber Merkezi