Devrek Belediyesi 3 Mart 1992 tarihinde Kozlu’da meydana gelen büyük grizu faciasında yaşamını yitiren 263 madenci için Kur’an-ı Kerim okuttu.

Büyük grizuda yaşamını yitiren 114 Devrekli hemşerimizden 16 maden işçisinin bulunduğu Hatipler Köyü mezarlığında okutulan Kur’an-ı Kerim tilavetine Devrek Belediye Başkanı Çetin Bozkurt, CHP Devrek İlçe Başkanı Yaşar Bükrü ve Muhtar Mustafa Taşçı’nın yanısıra çok sayıda vatandaş katıldı.

Köye gelişinde Başkan Bozkurt’u çiçekle karşılayan Muhtar Mustafa Taşçı, böyle bir etkinliği düzenlediği için Başkan Bozkurt’a teşekkür etti. Başkan Bozkurt da Muhtar Taşçı’ya Türk Bayrağı hediye etti.

Kozlu’da yaşanan ve üzerinden 30 yıl geçen büyük grizu faciasında yaşamlarını yitiren şehit madencileri unutmadıklarını belirten Başkan Bozkurt, “Yerin metrelerce altında ailelerinin rızkını kazanmak ve yer altı zenginliğimizi ülke ekonomimize kazandırmak için emek veren ve bu uğurda şehit olan madencilerimizi minnet ve rahmetle anıyoruz. Ailelerinin ve madencilerimizin de acılarını paylaşıyor, bir daha böyle acılar yaşanmamasını Allah’tan diliyoruz. Geride kalan ailelerine ve tüm hemşerilerimize başsağlığı ve sabırlar diliyoruz” dedi. (Haber Merkezi)

Editör: Haber Merkezi