Zonguldak’ın Devrek İlçe Belediye Başkanı Çetin Bozkurt yaptığı açıklamada, “Vatandaşlarımızın talepleri doğrultusunda 65 yaş üstü ve kronik rahatsızlığı bulunan bireylerimizin ihtiyaçları belediyemiz ekiplerince karşılanıyor. Dışarıya çıkmayan 65 yaş üstü vatandaşlarımız ihtiyaçları karşılanmak üzere belediyemize telefonla arayabilirler. İhtiyaçları kapıya kadar getiriliyor” dedi.

Bozkurt açıklamasında, “İlçemizde faaliyet gösteren tüm kamu ve kuruluşlar dezenfekte yapılıyor.

Koronavirüs ile mücadele kapsamında ilçemizin tüm noktalarına, program dahilinde özveri ile çalışan ekiplerimizle dezenfekte ve sterilizasyon çalışmaları artarak devam ediyor” diyerek şunları söyledi:

“Belediyemiz Zabıta Müdürlüğü ekipleri tarafından, fırın, pastane imalathaneleri ve lokantalarda hijyen denetimi yapıldı.Artan virüs salgınları nedeniyle hijyen konusuna titizlikle yaklaşan Belediyemiz, zabıta ekiplerimiz aracılığıyla yapılan denetimlerde kurallara uymayan işletmelere cezai işlem uygulandı.

Virüs salgınlarından etkilenmemizin önüne geçecek çalışmalarımızı her gün uygulamaya koyuyoruz.

Bunun en başında da yediğimiz gıdalar geliyor. Gıda üretimi yapan işletmelerde denetim çalışmalarımız artarak devam ediyor. Hijyen konusunda oldukça titiz davranıyoruz. Çünkü halka ulaştırılan besinlerin temiz olması, vatandaşlarımızın sağlıklarının da iyi olması için en büyük sebeptir.

Fırın, lokanta ve pastane imalathaneleri gibi alanlarda sıkça hijyen mevzuat denetimleri yapıyor ve uygun olmayan yerleri uyarıyoruz. Aynı hijyeni aksattıkları taktirde, cezai işlem uyguluyoruz”  (Ahmet ÇİMEN-DEVREK)

Editör: Haber Merkezi