Devrek Belediye Meclisi’nin 2020 Yılı 5. Olağan Toplantısı, Belediye Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü Salonunda yapıldı.

Belediye Meclisi, Başkan Çetin Bozkurt başkanlığında 10 gündem maddesini görüşmek üzere toplandı. Toplantı, yoklama, açılış, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasından ardından gündem maddelerinin tek tek görüşülmesiyle devam etti. Gündemin ilk maddesini İmar Komisyonunun raporları oluşturdu. Gündemin ikinci maddesinde yer alan Emniyet Genel Müdürlüğünün, Devrek’te yeni emniyet müdürlüğü hizmet binasının yapılması için gösterilen alanda imar değişikliği yapılması istemi oybirliğiyle kabul edildi. Daha sonra Karayolları’nın  yol bakım, onarım ve genişletme çalışmaları kapsamında Yeni Terminal Alanı ile Bılık Köyü sapağı arasındaki bölümde kavşak, üst geçit yapılması hususunda isteklerinin yerine getirilmesi de oybirliğiyle kabul edildi.

Devrek Belediye Başkanı Çetin Bozkurt, gündem gereği Devrek’in yol, sokak, park ve bahçelerinin belirli yerlerine ışıklı, reklam ve dijital pano ve billboardların özel sektöre 10 yıllığına isteyen kiralanması için yetki istedi. Ak Partili üyeler ise bunun 4 yılla sınırlı olmasını istedi. Bunun üzerine Başkan Çetin Bozkurt da, “4 yıllığına böyle bir iş için hiç kimse yatırım yapmayacağını” söyledi ve oylamaya geçildi. 6’ya karşı 9 oyla madde reddedilerek 4 yıllığına kiralanması konusunda karara bağlanmış oldu.

Gündemin 5. Maddesi gereğince Vergi Dairesinde yapılacak olan  gayrimenkul satış işlemlerine esas kurulacak komisyonda görev almak üzere 1 (bir) Meclis üyesinin seçimi yapıldı. Buna göre AK Partili Meclis Üyesi Aziz Güney oybirliğiyle seçildi.

Gündemin 6. Maddesini belediyeden 2020 yılında emekli olmaya hak kazanan 12 çalışan oluşturdu. Başkan Çetin Bozkurt, bu 12 çalışandan 2’sinin ölümlü ve 1’inin de emekliliğini istemesi üzerine kıdem tazminatlarının ödenebilmesi için İller Bankasından kredi çekilmesi hususunda belediye meclisinden yetki istedi. Başkanın bu talebi oybirliğiyle kabul edildi.

Toplantıda gündem dışı olarak AK Partili Meclis Üyesi Vacit Durdubaş ve arkadaşları tarafından verilen önerge de görüşüldü. Durdubaş ve arkadaşları “Katı Atık bedeli, Su Atık bedeli ve Çevre Temizlik Vergisi oranlarında indirim yapılmasını istedi.

Başkan Bozkurt bu madde üzerine, “Vatandaştan Zonguldak’ta, hatta Türkiye genelinde en ucuz su bedelini biz uyguluyoruz. Burada vatandaşın belini su bedeli değil, Katı Atık bedeli, Su Atık bedeli ve Çevre Temizlik Vergisi büküyor. Pandemi döneminde ilçemizde 300 TL. üzerinde 75 kişi var.” dedi.   Oylamaya geçildi ve bu konu yeniden görüşülmek üzere Plan ve Bütçe Komisyonuna oybirliğiyle havale edildi.

Toplantıda ayrıca, Plan ve Bütçe Komisyonu, Türlü İşler Komisyonu raporları görüşüldü ve oybirliğiyle kabul edildi. Akmercan AŞ’nin ilçemizde yapılan doğalgaz  altyapı işlerinde yaşanmakta olan deplase maliyetleri konusunun görüşülmesi oybirliğiyle kabul edilirken, Murat bostancı, Deniz ve Dinçer Esen ve Toksözler Şirketinin taleplerinin görüşülmesi ise komisyonlara havale edildi.

Başkan Çetin Bozkurt, toplantıyı 1 Ekim 2020 Perşembe günü yapılmak üzere kapattı. (Haber Merkezi)

Editör: Haber Merkezi