Zonguldak Kahveciler ve Lokantacılar Odası Başkanı Alparslan Küçük yaptığı açıklamada, “Bizler en azından oyunların yasak olduğu bu dönemde kiralarımızın, Bağ-Kur primlerimizin ve kurumlara olan borçlarımızın ertelenmesini istiyoruz. Arkadaşlarımızın kira yardımı talepleri var. Bunlar yok, biz para kazanamıyoruz. Bize en azından devletimiz bu süreçte kiralarımıza yardımcı olsunlar” dedi.

Küçük açıklamasında, “Covit 19 genelgesi doğrultusunda 16 Mart 2020 itibariyle kahvehanelerimiz kapatılmış durumda. 1 Haziran 2020 tarihi itibariyle de faaliyetlerine başladılar. Fakat kahvehanelerimizde şu anda iskambil oyunu, taş okeyi ve tavla gibi oyunların oynanması yasak kapsamında devam etmektedir” diyerek şunları söyledi:

“Kahvehanelerimizin açık olması şu anda bu kapsamda bir şey ifade etmiyor. Çünkü oyunlar olmadığı müddetçe kahveci esnafımız günlük 20-30 bardak çay ile hayatını idame ettirecek durumda değildir.. Durumumuz her geçen gün kötüye gitmektedir. Bu süreçte işyerlerimizin kapanma süreci de başlamıştır. Esnafımız biraz sabrediyor fakat kısa bir zaman içerisinde de bu süreç devam ederse işyerlerinin vergi dairelerine kapanış dilekçelerini vereceklerdir. Biz hükümetimizden, pandemi kurulundan, İçişleri Bakanlığı’mızdan bir an önce bizim bu sorunlarımıza çare olmalarını ve bize en azından iyi bir haber vermelerini bekliyoruz.

Diğer bütün normalleşme süreci devam etmekte. Düğün salonları, spor salonları açıldı, her tarafta normalleşme süreci başladı fakat bir normalleşmeyen meslek olarak kahvelerimizdeki açılmasına rağmen oyun yasakları devam etmekte. Yine bunun akabinde de kapalı olan mesleklerimizden birahanecilik mesleği olarak da bu işletmelerimiz 5 aya yakındır kapalı vaziyette ve çaresiz bir şekilde beklemektedirler” (Şaban YILMAZ)

Editör: Haber Merkezi