Türkiye Cumhuriyeti’nin en büyük toplu konut projesinin startı içlerinde Zonguldak’ın da bulunduğu 17 ildeki temel atma töreni ile 25 Ekim 2022 Salı günü (yarın) veriliyor.

500 bin sosyal konut, 1 milyon konut arsası ve 50 bin iş yerinin bulunduğu projeye toplamda şuana kadar 7,5 milyon başvuru yapıldı.

Zonguldak’ta da toplamda 595 konutun temel atma töreni Ankara’dan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum’un 17 ile eş zamanlı canlı bağlantı ile gerçekleştirilecek.

Konuyla ilgili görüşlerini aldığımız Ak Parti Zonguldak İl Başkanı Muammer Avcı şunları söyledi:

“Cumhuriyet tarihinin dev projesinin temel atma heyecanını hep birlikte yaşayacağız. Proje kapsamında ilk adımda ilimizde 595 konutun da temel atılacak 17 ilin arasında ilimizin de olması bizleri Ayrıca onurlandırıyor heyecanlandırıyor. Bu da cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın ilimize göstermiş olduğu ilginin Bir başka göstergesidir. Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum’un da açıkladığı gibi Yerel ve yatay mimari göz önüne alınarak yapılacak konutlarla ülke genelinde 500 bin aile ev sahibi olacak.

Yanı sıra 1 milyon arsa vatandaşa sunulacak. Arsalar elektrik, su ve stabilize yol altyapıları tamamlanmış, imar planı yapılmış, inşaat yapmaya hazır olarak teslim edilecek.

1.604 liradan başlayan taksitlerle, 10 yılda faizsiz ve sabit fiyatla ödenebilecek. Ayrıca bu projeyle TOKİ kuruluşundan bugüne kadar ilk kez küçük ve orta ölçekli sanayicimize iş yeri sunuyor. Bu proje hem vatandaşımızın iş yeri sahibi olmasına imkân tanırken hem de istihdama katkı sağlayacak. Tamiratla uğraşan küçük işletmelerden oto tamirhanelerine, mobilyacılardan makine üreticilerine kadar onlarca farklı sektörü içinde barındıracak sanayi alanları olacak. İlk etapta 28 ilimizde 10 bin iş yeri, toplamda ise 50 bin iş yeri kurulacak.

İlk Evim Ve İlk İşyerim Projesi 900 milyarlık dev bir yatırımdır. Bu projenin fikir öncüsü Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a, hayata geçmesine vesile olan, Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanımız Sayın Murat Kurum’a Şehrimiz ve halkımız adına şükranlarımızı arz ediyoruz” dedi. (Şaban Yılmaz)

Editör: Haber Merkezi