Zonguldak Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Derya Akbıyık yaptığı açıklamada, “31 Ocak 2022 tarihinde yerel bir televizyon kanalında, canlı yayında program sunucusu Murat Altay tarafından hakkımda ‘’vakıflardan yardım aldığım’’ şeklinde gerçeği yansıtmayan asılsız ve mesnetsiz bir açıklamada bulunulmuştur” dedi.

Akbıyık açıklamasında, “Canlı yayında hem ismimiz, hem de başında bulunduğumuz meslek kuruluşumuz Zonguldak Gazeteciler Cemiyeti ( ZGC) telaffuz edilmiştir” diyerek şunları söyledi:

“Dolayısı ile bu canlı yayında bizim hakkımızda iftirada, yalan ve yanlı söylemlerde bulunan Murat Altay hakkında Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunulacaktır, kendisi yargı önünde hesabını verecektir. Ayrıca kendini gazeteci olarak lanse eden Murat Altay’ın bu gerçek dışı söylemlerini araştırmadan, doğruluğunu teyit etmeden, bilgi ve belge sağlamadan, sadece canlı yayındaki söylemini kaynak göstererek haberleştiren bazı il geneli yerel gazete ve internet sitelerini de şiddetle kınıyoruz. Bunlar da adalet önünde hesap vereceklerdir.

OLAY ADALETE İNTİKAL EDECEKTİR

Zonguldak Gazeteciler Cemiyeti( ZGC) olarak Zonguldak vali yardımcısı, vakıflardan (SYDV) sorumlu Sayın Turgut Subaşı ve Kastamonu Vakıflar Bölge müdürlüğü Zonguldak irtibat bürosu sorumlusu Sayın Olcay Şener, söz konusu haberlerde ismi geçen Derya Akbıyık’ın başka bir şahıs olduğunu, Çınartepe mahallesinde ikamet eden evli bir kadın olarak kayıtlarda gözüktüğünü ve her ay muntazaman yardım aldığını belirtmişlerdir.

Sadece bir isim benzerliğinden yola çıkarak hakkımda ve başında bulunduğum saygın cemiyetim adına karalama kampanyası yapan ve yürütmekte ısrar eden tüm basın organları, internet siteleri ve televizyonlar ve benzeri ne varsa dava edeceğimizden ve hakkımızı yasal yollardan arayacağımızdan hiç kimsenin kuşkusu olmasın. Kamuoyuna saygı ile duyurulur” (Haber Merkezi)

Editör: Haber Merkezi