Birleşik Kamu İş Zonguldak Temsilcisi Metin Kahveci yaptığı açıklamada, “Sahil projesi kapsamında planlanan yeni Zonguldak liman yolu inşaatında yapılan çalışmalarda İsmet İnönü heykeline hakaret edilmesini kınıyoruz ve lanetliyoruz” dedi.

Kahveci açıklamasında, “Bu konuda siyasi partiler milletvekilleri, STK’lar, CHP gerekli tepkiyi göstermişlerdir. İsmet İnönü heykelinin tam önüne kay kay neden niçin yapılsın? Oysa 20 metre ileride ya da aşağıda hazır yer varken niye heykelin tam dibine nasıl yapılır diye soruyoruz?” diyerek şunları söyledi:

“Bu tavır kasıtlı, bilinçli bir şekilde heykelinin kaldırılması için tezgahlanan kirli bir oyundan başka bir şey değildir. ‘’Dervişin zikri neyse fikride odur’’ dedirtmiştir. Başka deyişle tarihimizi kaldırmakla eş değerdir. Burada yaşanacak kay kay kazaları vb daha sonrada heykel buna engel oluyor denilerek buradan heykelin kaldırılması gündeme getireceklerdir. Peki, bu kirli ve nankör oyun Zonguldak’ta yer mi? Basın çok güçlü. Köşe yazarları ve duayen insanlar anında ve zamanında haber yapıyor. Sosyal demokrat, Atatürkçü, çağdaş bir toplum var. Tarihe simge olmuş, vatanımıza, milletimize hizmet etmiş insanlara Zonguldak’ta vefa var. Bu düşünce burada yerleşmiş. İşte onun için bu lanetli oyun Zonguldak’ta yemez, yiyemez. Bunun sorumluluğundan AKP yöneticileri kalkamaz. Çünkü bu olayı sağ kesim, AKP ve MHP’lilerin birçoğu kabul etmemektedir. İsmet İnönü’ye hakaret tarihimize, milletimize ve demokrasimize hakarettir. İsmet Paşa Çanakkale’de savaşmış bir komutan olmakla birlikte Kurtuluş savaşında 1. İnönü 2. İnönü savaşlarının kahramanıdır. Çocuğu öldüğü halde cenazesine katılmayıp Sakarya savaşında yer almış çarpışmış bir komutandır. Garp cephesi komuta olmakla birlikte Büyük Taarruza katılarak Yunana ders vermiştir. Ayrıca Lozan Barış görüşmelerinde İngilizleri tarihlerinin yüz karası (İngilizlerin söylemleri olan) anlaşmasını imzalattırmıştır. Devletimizin kurulmasında çok önemli hizmetleri olmuş 2. Dünya savaşında ülkemizi savaşa katmamıştır. Çok partili hayata geçiren liderdir. Böylesine vatanına milletine hizmet etmiş devlet büyüklerimize yapılan hakaretler, nankörlükler düşmanlıkların altında orta çağ, mağara, taliban ve bölücülük ruhu yatmaktadır. Hiçbir dünya devletinde yoktur ki; bizimkiler kadar tarihine damga vurmuş insanlarına hakaret edilsin. Tarihini bilmeyenlere emperyalizm tarih yazdırır. Biz tarihimizi işte bu vatansever kahraman insanlarla kazandık. Yeniden bir daha istiklal marşı yazamayız. Tarihimizi tersine döndürmeye çalışanları, tahribat yapanları, hakaret edenleri bu halk unutmayacaktır.

En kısa sürede yapılan tarihi nankörlüğün, düşmanlığın kaldırılması ve düzeltilmesi gerekmektedir. Burası Zonguldak, biz istediğimizi yaparız diyenleri çok gördü. Soluğu Ankara’da başka illerde aldıklarını unutmasınlar. Yaptıkları bir gün karşılarına er ve geç çıkarılacaktır. Üzüldüğümüz şey, güzel denilen sahil projesinde tarihimize düşmanlık edilmesidir. Bu olayı takip edeceğimizi ifade eder kamuoyuna saygılar sunarız” (Haber Merkezi)

Editör: Haber Merkezi