Zonguldak İli Kalkındırma ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Necati Başar, Zonguldak’ta dernekler arası birlikteliği sağlayarak Zonguldak İli Dernekleri Federasyonunu kurduklarını belirtti.

Zonguldak için güzel hizmetler hedeflediklerini belirten Zonguldak İli Kalkındırma ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Necati Başar, Zonguldak İli Dernekleri Federasyonunu 18 Mart 2020 tarihinde kurduklarını hedeflerinin Ankara’da Zonguldak Dernekleri Konfederasyonunu kurarak güçlü bir Zonguldaklılar lobisi oluşturmak olduğunu söyledi.

Zonguldak yararına ne yapılacaksa bunu birlikte yapmak adına çalışacaklarını ifade eden Zonguldak İli Kalkındırma ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Necati Başar, açıklamasına şöyle devam etti:

DERNEKLER ARASI BİRLİKTELİĞİ SAĞLADIK

“Yıllardan beri arzu ettiğimiz derneklerimiz arasındaki bu birlikteliği sağlamaktı. 1995 yılından bugüne hedefimiz derneklerdeki dağınıklığı kaldırıp bir çatı altına getirmekti. Bu hedefimiz kapsamında Ocak, Şubat ve Mart aylarında yaptığımız toplantılar neticesinde Zonguldak’ta bulunan tüm hemşeri derneklerini bir araya toplayarak istişareler yaptık. Yaptığımız bu istişareler neticesinde aldığımız kararla ilimizde Artvin’den Düzce’ye kadar olan bütün hemşeri derneklerini bir araya topladık. Ancak kurduğumuz Zonguldak İli Dernekleri Federasyonuna katılıyorum demekle katılım sağlanamıyor. Katılmak isteyen derneğin tüzüğünde federasyona katılma maddesi ve derneğin genel kurulda yetki alması gerekiyor. Şuana kadar yetki alan dernek sayımız 10 civarında ve bu derneklerimiz katılım sağladılar. Bazı derneklerimizde Ağustos ayında yapacakları genel kurulda yetki alıp Zonguldak İli Dernekleri Federasyonumuza müracaat edecekler ondan sonra o dernekleri de federasyonumuza katacağız.

HEDEFİMİZ ZONGULDAK DERNEKLERİ KONFEDERASYONU KURMAK

Sinop, Trabzon, Gümüşhane, Bayburt, Kastamonu, Bartın illerimizin dernekleri ile Karabük ilimiz adına Yeniceliler Derneği, Devrek Gökçebey Derneği, Çaycuma Kültür ve Yardımlaşma Derneği ve Ereğliler Derneğimizle Zonguldak İli Dernekleri Federasyonumuzu valilikten aldığımız onayla 18 Mart 2020 tarihinde kurmuş olduk. Pandemi nedeniyle ara verdiğimiz çalışmalarımıza yeniden başladık. Eylül ayı içerisinde de kongremizi yapacağız. Amacımız Zonguldak’taki birlikteliği sağlamak, derneklerdeki dağınıklığı kaldırmak ve Zonguldak yararına ne yapılacaksa bunu birlikte yapmak. Federasyonumuzun tüzüğünde bulunan madde gereği derneklerimiz örneğin 50 üyeye karşı 1 delege 500 üyeye göre de 10 delege çıkartabiliyor. Delegeler kongrede genel kurulu yönlendirecek ve başkan ile yönetimini seçecek. Ardından İstanbul ve bazı illerimizde bulunan Zonguldaklılar Federasyonlarını bir araya getirip Ankara’da Zonguldak Dernekleri Konfederasyonunu kurmayı hedefliyoruz. Ankara’da Konfederasyonu oluşturduğumuz zaman güçlü bir Zonguldaklılar lobisine sahip olacağız. Böylece Zonguldak’a hizmet akışını daha güzel sağlamak adına mücadele vereceğiz. Zonguldak için güzel hizmetler hedefliyoruz.” Haber: Seçkin KIRARSLAN

Editör: Haber Merkezi