Karaelmas Otizmli Bireyler Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneğinin yapılan  olağan genel kurulunda Arife Dereli yeniden başkanlığa seçildi.

Dernek binasında yapılan Olağan Genel Kurulda yeniden başkanlığa seçilen Arife Dereli yaptığı konuşmada, “Otizm beynin ve sinir sistemin farklı çalışmasından kaynaklanan bir farklılıktır, hastalık değildir. Tedavinin ilk hedefleri erken tanı, iletişim becerilerini artırma ve eğitimdir” diyerek şunları söyledi:

“Otizmli çocuğa sahip annelerin, babaların ve bununla mücadele eden her kim varsa en yakınındakilerden destek ve anlayışa ihtiyaçları vardır. Onları eleştirmek, görmezlikten gelmek veya dışarıdan akıl vermek onları sorunların içine daha fazla itmektir Otizm en yoğun tükenimin ve yıpranmanın bir olgusudur. Otizm sadece ailelerin çözümleyeceği bir gücün üstündedir. Bu güç yoğun destek ve eğitim gerektiren bir yaklaşım gerektirmektedir.

Bizlerde Zonguldak’ta Otizm Spektrum bozukluğu olan çocukların erken tanılanması, tanı alan çocukların ve ailelerin sağlık, eğitim, meslek edinimi, bağımlı yaşam ve kaynaştırma gereksinimlerinde yardımcı olmak. Ayrıca Zonguldak halkımıza Otizmi duyurmak da bir köprü vazifesini siz basın mensuplarının desteği ile üstlenmiş bulunmaktayız”

Yapılan kongre ile başkanlığa Arife Dereli seçilirken, başkan yardımcılığına Aytekin Kaçmak, Sekreterliğe Hatice Çevik, Saymanlığa Olcay Topuz seçilirken, Şenol Yayla üye olarak kaldı. (Meryem DEMİR)
 

Editör: Haber Merkezi