Kdz. Ereğli Belediye Meclisi Temmuz ayı toplantısında Kent Meydanı projesi ele alındı. Belediye Başkanı Halil Posbıyık, son dönemlerde Ereğli’nin gündeminde yer alan büyük cami yapılması projesiyle ilgili önemli açıklamalarda bulundu. AK Parti grubunun açıklamalarına yanıt veren Posbıyık, “Denize camiyi yapmama çelme takarlarsa Cumhurbaşkanımıza kadar çıkacağım, ‘Bana camiyi yaptırmıyorlar’ diyeceğim” dedi.

Posbıyık şunları söyledi:

“Kent Meydanı ruhsatı kesildi. Anlaşmasını yapıyoruz, burası artık bitti. Cami yapmak için 2 tane seçenek var elimizde. Diyorlar ki, Belen mezarlığı. Orası olmaz, oraya bize butik bir cami lazım. Çünkü karşısında hemen cami var. Sonra bize lazım olan şehir merkezinde büyük cami, şehit törenleri ve hacca gidenleri uğurlama törenleri için lazım. Benim daha evvel iddia ettiğim gibi bu cami Askeri Lojmanları’nın oraya yapılabilir. Eğer yapacaklarsa doğrudur, biz de yanındayız.

TEK SEÇENEK CAMİYİ DENİZİN ÜZERİNE YAPMAK

Ancak 5 seneden evvel buraya yapılamaz. Oradaki insanlar çıkacak, binalar yıkılacak uzun iş. Başka yer de yok. O zaman tek seçenek kalıyor, bu caminin benim gösterdiğim yere yapılması lazım. Cami alanı ve dolgunun yapılması lazım sahile. Büyük cami Amfi Tiyatronun yanında denize dolgu yapılarak yakışır. Bilmeden bir siyasi parti ilçe başkanı çıkıyor, ‘Yok burada trafik sıkışır’ diyor. Bilmeden konuşuyor. Bunu mimarlar yapıyor, trafik sıkışması falan olmayacak. Zonguldak’ta yapılan camiye gitmek için vatandaşların arabasına binerek gitmesi lazım ama buraya yapılacak camiye vatandaşlar yürüyerek gelebilirler. Trafik düzenlemesi tamamen ayarlanmıştır, mühendislik görüşleri ortaya konmuştur. Fas’taki denizin ortasındaki camiye gittim ve Allah bana Cuma namazı kılmayı nasip etti orada. Dünyanın denizin ortasındaki en büyük camilerinden bir tanesi. Ben de Kdz. Ereğli’de denizin ortasına bir cami yapılmasını istiyorum. Açık ve net. Hiç kimse ikircikli oynamasın. Buraya bu camiyi yaptırmayanlar yarın tarih önünde boyunlarını eğecekler. Bu konuda bana destek veren başta İyi Parti İlçe Başkanı Evrim Balbaloğlu ve İl Başkanı, MHP İlçe Başkanı Rahman Demirtürk’e teşekkür ediyorum. Benim değerli arkadaşım AK Parti İlçe Başkanı Saffet Bozkurt’a teşekkür ediyorum. Tabii onun birinci tercihi haklı olarak kent meydanının oraya yapılması. İkinci olarak burayı düşünüyor. Tam karşı değil buraya. Ona da teşekkür ediyorum. Milletvekilleriyle yaptığımız toplantıda bana destek verenlerin isimlerini söylüyorum böyle açıkça. Mertçe teşekkür ediyorum.

MIYIR-KIYIR EDENLER EREĞLİ’YE KÖTÜLÜK YAPIYOR

Öbür türlü mıyır-kıyır edenler Ereğli’ye kötülük yapıyorlar. Halil Posbıyık olarak belli bir yaşa geldim, yarın yokum. Siyasi olarak da bu sizin önünüze bir çelme olarak gelecek, çelme takacak. Siyasetiniz de bitecek, Ereğli’ye de kötülük yapacaksınız. Ben diyorum ki artık bu sahil sıkıştı. Kıyı sahil dolgu projesiyle sorunları çözeceğiz, diyorum. Denizin ortasında Türkiye’de ilk defa cami yapılacak, diyorum. Buna kim karşı çıkıyor. Yakında Halil Posbıyık konuşmaya başlar. Konuşunca da iyi konuşur. Camiyi kentin en güzel yerine yapıyoruz, buna nasıl karşı çıkarsınız. Ben iki lider tanırım. Biri Hz. Muhammed Mustafa, diğeri Mustafa Kemal Atatürk. Denizin ortasında namaz kılmak istiyorum. Halkın bu isteğini, milletvekilleri, vali, kaymakam, meclis üyeleri de geri çeviremez. Geri çevirenleri göreceğiz, tarih de görecek. Siyasi tecrübesi olan abiniz olarak sizleri uyarıyorum.

CUMHURBAŞKANIMIZA ÇIKACAĞIM

Şu anki mevcut sahil dolgusunu belediyenin gücüyle ben yaptım. Erdemir’den 2 iş makinesi aldım, belediyenin iş makinesini de ilave ederek yaptım. Ancak bir eriyen kaya bir de suda erimeyen kaya varmış, mimarlar iyi bilir. Şu anda sahil felç. Bu dolgunun ben olmasam da yapılması lazım. Dalga geliyor yeme içme bölümlerinin ortasından çıkıyor, tamirat yapmaya başlıyoruz. Amfi tiyatronun ortasından çıkıyor. Çünkü kayalar özelliğini kaybetmiş. Devletin taş ocağı var, belediyenin makinesi var. Erdemir’in makinesi var. Müteahhitlerin kamyonları var, taşıyacak, dökecek. İnce işini yapmayacak. En önemli konu burada devlet dairelerinden görüş, izin almak. Bu işi benim aklıma sokan önceki Vali Erdoğan Bektaş ve şu anki Kaymakam’dır. ‘Yukarıdan bize talimat verdiler’ dediler. Yukarıdakiler Bakan mı, Cumhurbaşkanımız mı bilmiyorum. Zaten burada bir çelme takarlarsa Cumhurbaşkanımıza kadar çıkacağım Allah nasip ederse. Bana camiyi yaptırmıyorlar, diyeceğim” (Haber Merkezi)

Editör: Haber Merkezi