Çaycuma Belediye Başkanı Bülent Kantarcı, yeni yıl nedeniyle bir mesaj yayımladı. Başkan Kantarcı yayımladığı mesajda, “Üzüntü ve sevinçleriyle 2021 yılını geride bırakıyor ve yeni bir yıla giriyoruz. 2022 yılının Çaycumamıza, milletimize, bütün insanlığa hayırlar getirmesini diliyor, tüm hemşehrilerimi sevgi ve saygıyla selâmlıyorum. Yıl içinde hem ülkede, hem dünyada, hem de bölgemizde büyük sıkıntılar yaşadık. Pandeminin yarattığı sağlık ve diğer sosyal sorunların yanına eklenen ekonomik tsunami hepimizin yaşamını derinden etkiledi. Önümüzdeki dönemde bu sıkıntıların açtığı yaraların sarılacağı umudunu taşıyorum. Önceki yıllarda yaşanan krizlerde adeta küllerimizden doğmayı başaran Türkiye’nin, yine başaracağından en küçük kuşkum yok. Yaşadığımız sıkıntı ve acılar ne kadar büyük olursa olsun demokrasimize, ülkemize, kendimize ve geleceğe olan inancımızı hiçbir zaman kaybetmemeliyiz” dedi.

AVRUPA KENTLERİNİN HER ALANDAKİ STANDARTLARINI EN KISA ZAMANDA YAKALAMAK GÖREVİMİZDİR

Yapılan kimi yatırımların yeni çevre sorunları oluşturacağı, tarımsal alanların yok olarak doğal dengenin bozulacağı endişesi yaratsa da, bölge, özel olarak da Çaycuma için ümitli olunmasını gerektiren birçok karine bulunduğunu da söyleyen Kantarcı, açıklamasına, “Bunlardan en önemlisi Karadeniz’de bulunan doğal gazın ilçemiz sınırları içinde karaya çıkarılacak olmasıdır. Bundan büyük bir kıvanç duyuyoruz. Doğal gazın ulaşmasıyla birlikte Çaycuma dünya çapında bir enerji merkezi hâline gelecektir. Şunu sevinçle ifade etmek isterim ki, ilçemiz sadece büyük bir yaşam alanı değil, geniş bir coğrafyanın gelişmesinde belirleyici rol oynayan örnek bir yerleşimdir de. Bölgemiz içinde, bu değeriyle orantılı, ağırlıklı ve sorumlu bir belde olacaktır. Bölgede ve ülkede pek çok ilki gerçekleştirerek belediyecilikte bir ekol haline gelen Çaycuma Belediyesinin Avrupa kentlerinin her alandaki standartlarını en kısa zamanda yakalamak gibi hedefleri bulunmaktadır. Bu, esasen, Çaycuma’nın daha ileriye gitmek, refah ve mutluluğa daha çabuk ulaşmak için önüne koyduğu temel bir hedeftir. İlçemizin zengin potansiyeli, bu çabalarımızda bizlere güç vermektedir. Diğer taraftan Almanya ve diğer ülkelerle kardeş Belediye ilişkilerimiz sağlıklı gelişme sürecindedir. Önceki yıllardaki başarılarımız, Çaycuma’yı ileriki yıllardaki parlak geleceğine taşıma mücadelesinin doğal bir sonucu olarak değerlendirilmelidir” diyerek devam etti.

TÜRKİYE'NİN, ÖNÜNDE, ÇÖZMESİ GEREKEN ÖNEMLİ SORUNLARI OLDUĞUNU BİLİYORUZ

Kantarcı açıklamasını, “Yeni yıla kendimize güvenerek, iyimserlikle, ancak yapacağımız daha çok iş olduğunu unutmadan giriyoruz. Türkiye'nin, önünde, çözmesi gereken önemli sorunları olduğunu biliyoruz. Ekonomik kriz, geçim sıkıntısı, pahalılık ve işsizlik halkımızın en önemli sorunudur. Enflasyon ve gelir dağılımındaki bozukluk bunun baş sebebidir. Enflasyonun düşürülmesi, bugün karşılaştığımız pek çok sorunu da ortadan kaldıracaktır. Bu tablonun Türkiye'nin kaderi olması kabul edilemez. Kamu maliyesi ve ödemeler dengesini sağlıklı bir yapıya kavuşturularak Türkiye’nin, istikrar içinde büyümeye devam etmesi sağlanmalıdır. Ülkemizin bunu aşmaya potansiyeli, siyasi gücü, beşeri sermayesi ve zekâsı vardır. Türkiye, çağdaş demokratik ülkeler camiasının bir mensubu olarak insani değerler üzerinde yükselen çağdaş uygarlıklar içindeki seçkin yerini mutlaka alacaktır. Bu düşüncelerle, yurtiçindeki ve yurtdışındaki tüm Çaycumalıların, yeni yıllarını kutluyorum. 2022’nin milletimize, insanlık âlemine hayırlar getirmesini diliyor, saygılar sunuyorum” diyerek tamamladı. (Haber Merkezi)

Editör: Haber Merkezi