Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Zonguldak Milletvekili Ünal Demirtaş, beraberinde İl Başkanı Murat Pulat ve Merkez ilçe Başkanı Ebru Uzun ile birlikte Zonguldak Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Metin Demir’i makamında ziyaret etti.

Cumhuriyet Halk Partisi heyetine ziyaretlerinden dolayı teşekkür eden Zonguldak Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Metin Demir, şunları söyledi:

DEMİR, “ZONGULDAK ENERJİSİ DÜŞÜK BİR İL”

“Biz görev süremizin başından bugüne kadar hep yakın istişare içindeyiz. Ülke ekonomi alanında ciddi bir hareketlilik var. Bazı sorunlar yaşıyoruz çözüyoruz sonra başka sorunlar yaşıyoruz. Bu sorunların çözümü noktasında ülkenin potansiyelinin geliştirilmesi, bölgedeki ekonomik hareketliliğin yeniden sağlanması, bölgemizin büyümesi, ilimizin büyümesi anlamındaki biz özel sektör bakışı ile tüccar, sanayici bakışı ile geliştirilmesi için önerilerimizi en başından beri sizinle paylaşıyoruz. Sizler de yaptığınız çalışmalarla ilin gündemine sahip çıkıyorsunuz. İlimizin sorunlarını hepimiz biliyoruz. 30 yıldır aynı sorunları konuşuyor ve tartışıyoruz ama biz daha ziyade artık Zonguldak'ımızın potansiyeli üzerine konuşmak istiyoruz. Zonguldak'ın sorunları var mı var, herkesin sorunları var. Türkiye'de her ilin sorunları var ama biraz daha pozitif tutum takınıp ilimizi, çevremizi, bölgemizin potansiyelleri üzerine konuşmak kafa yormak bunları hayata geçirmek için cari olan, geçerli olan yöntemleri nasıl katabileceğimize dair olumlu bir ortam yaratmak lazım. Maalesef Zonguldak’ımızın sorunları için dosya hazırlayacak çok insan var çok kurum var ama Zonguldak’ımızın potansiyelleri ve bu potansiyelleri nasıl hayata geçirileceği ile ilgili yöntemleri ortaya koyan maalesef kişi ve kurum sayısı çok az temel derdimiz bu. Biz de bu noktada herkesin enerjisinden faydalanmaya çalışıyoruz. Zonguldak enerjisi biraz düşük bir il. Zaten bu enerjimizi doğru kullanmazsak sadece solcu, sağcı, ilerici, gerici, o partili, bu partili, şu hemşeri grubu, bu hemşeri grubu diye bu enerji bölersek yol almamız sonuç almamız güçleşiyor. Biz 30 yıldır bu güç kaybımızı enerjimizi birbirimize harcadık ve dolayısıyla geriye gidişimiz olduğunu söyleyebiliriz. Zonguldak'ı tekrar ayağa kaldırmak için iktidarı muhalefeti herkesin gücüne ihtiyacımız var. Zonguldak tekrar eski güzel günleri dönecekse bu hepimizin birlikte gayretiyle inşallah olacak.”

DEMİRTAŞ, “ZONGULDAK’IN EKONOMİK KAYNAKLI SORUNLARI VAR”

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Zonguldak Milletvekili Ünal Demirtaş, ise şunları söyledi: “Zonguldak Ticaret ve Sanayi Odası ile birlikte son derece uyumlu bir çalışma yürüttüğümüze inanıyoruz. Zonguldak'ın en önemli sorunları ekonomik kaynaklı sorunlardır ve bunun başında işsizlik geliyor. Bu işsizliği çözme noktasında da başta Zonguldak Ticaret ve Sanayi Odası Başkanlığı olarak diğer ilçelerdeki tüm Sanayi Odası başkanlıkları son derece gayretli bir çalışma yürütüyorsunuz. Zonguldak ekonomisini büyütmek için emek ve çaba sarf ediyorsunuz. Tabii Türkiye'nin ve dünyanın gelmiş olduğu ekonomik dalgalanmadan Zonguldak'ta etkileniyor. Biz Tabii Cumhuriyet Halk Partisi olarak önümüzdeki sürece ciddi bir hazırlık yapıyoruz. Türkiye'yi yönetme iddiasındayız ve iktidara geleceğimizi düşünüyoruz. Bu anlamda bizim politikalarının en önemli ayağını ekonomik politikalarıdır çünkü ekonomi her şey demektir. Ekonomi iyi olursa insanları yüzü güler iş olur aş olur ve insanlar daha mutlu ve müreffeh yaşarlar. Bu anlamda hem Zonguldak’taki ekonomi pastasını büyütme amaçlı hem de Türkiye’deki ekonomi pastasını büyütme amaçlı politikaları hayata geçirmek amacındayız. Bu anlamda da Zonguldak’ımız da birçok problem ve sıkıntı var. Bu problemlerin bu sıkıntıların çözümü noktasında da elimizden gelen gayreti muhalefet olarak yapmaya çalışıyoruz. Amacımız ve gayemiz ortak Zonguldak’taki insanlarımızın ekonomik sorununu çözmek için ortak hareket ediyoruz.” Haber: Seçkin KIRARSLAN

Editör: Haber Merkezi