Türkiye-Özbekistan Ekonomik işbirliğinin geliştirilmesinde yeni ufuklar sempozyumuna katılım sağlayan Zonguldak Ticaret ve Sanayi Odası Heyeti, Uzagroexpo 2022 Uluslararası Özel tarımsal endüstri fuarı ve Buildexpo 2022 Uluslararası yapı ihtisas fuarını ziyaret etti.

Zonguldak Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Metin Demir, ‘’ Üyelerimiz ve İAV üyeleriyle birlikte Özbekistan’da gerçekleşen UzAgroExpo 2022 Uluslararası Özel Tarımsal Endüstri Fuarı ve BuildExpo 2022 Uluslararası Yapı İhtisas Fuarlarını ziyaret ettik. Tarımsal Endüstri ve Uluslararası Yapı İhtisas alanlarında yeni teknolojileri görme fırsatımız oldu. B2B görüşmelerle iş bağlantıları gerçekleştirdik.

Türk Devletleri ile olan temaslarımızın en üst düzeyde olduğu bir dönemdeyiz. Bir hafta önce Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde, Türk Devletleri Teşkilatı Dokuzuncu Zirvesi Özbekistan Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Sayın Şevket Mirziyoyev’in ev sahipliğinde 11 Kasım 2022 tarihinde, Türk Dünyası Medeniyet Başkenti ilan edilen Semerkant'ta gerçekleştirildi. Zirve, Türk Medeniyeti için Yeni Dönem: Ortak Kalkınma ve Refaha Doğru” temasıyla düzenlendi. Bizde Türk iş dünyasıyla temaslarımızı en üst düzeyde tutarak ortak kalkınma ve refaha katkı vermek için çalışıyoruz’’ dedi. (Haber Merkezi)

Editör: Haber Merkezi