Zonguldak İl Genel Meclisinin Haziran ayı ikinci birleşimi İl Genel Meclisi Başkan vekili Ali Kemal Karaca başkanlığında toplandı.

Ali Kemal Karaca başkanlığında yapılan İl Genel Meclisi ikinci birleşimine daire müdürleri ile il genel meclisi üyeleri katıldı.

Açılış ve yoklamanın ardından geçen oturuma ait karar özeti okunarak oy birliğiyle kabul edildi.

Gündemin 3 maddesinde yer alan İdare tarafından Batı Karadeniz Kalkınma Ajansına sunulan “Defne’nin Yolculuğu” Projesinde İdareyi temsile, ilzama ve teklif belgelerini imzalamaya, Yapı Kontrol Müdürü Hasan Çöğendez’’in yetkili kılınması, Projenin hibe desteği alması durumundu eş finansman tutarı olan 335.393,34 TL’nin İdarece karşılanması hususu görüşüldü.

İl Özel İdare Yapı Kontrol Müdürü Hasan Çöğendez konu hakkında açıklayıcı bilgiler il genel meclisi üyelerine sunarken, İl Genel Meclisi üyelerinden Ramis Muslu, Şanver Akdağ, İsmail Terzi ve Hayrettin Kartal konu hakkında açıklamalarda bulundu.

Yapılan konuşmaların ardından gündem maddesi onaylanmak üzere komisyonlara sevk edildi.

Gündemin 4 maddesinde yer alan İdarece T.C. Ziraat Bankası Zonguldak Şubesindeki hesabına, Yıldız Madencilik Ferhat Aşkar tarafından 50.000,00 TL, Zonguldak Kuzey Orman Ürünleri Enerji Madencilik Taşımacılık Makine Gıda Hayvancılık Sanayi ve Limited Şirketi tarafından 50.000,00 TL olmak üzere toplam 100.000,00 TL Kilimli (Kurtköy) köy yollarında kullanılmak üzere bağış yapılmış, söz konusu bağışın; 5302 sayılı İl Özel İdaresi Kanununun 10. Maddesinin (g) fıkrası uyarınca şartlı bağış olarak kabulü ile 2020 Mali Yılı gelir bütçesinin 04.4.2.02 Kişilerden alınan Bağış ve Yardımlar maddesine gelir, diğer taraftan gider bütçesinin 44.67.40/01.3.9.99.253/08/06.5 Köy yolları Malzeme Alımı (Agrega-Bitüm) ve Yapımı bütçe tertibine ek ödenek kaydı yapılması hususu görüşülerek onaylandı.

Gündemin 5’nci maddesinde yer alan İdarenin T.C. Ziraat Bankası Zonguldak Şubesindeki hesabına, Eren Enerji Elektrik Üretim Anonim Şirketi tarafından, Kilimli Kaymakamlık Konutu Yapımında kullanılmak üzere 1.000.000,00 TL yatırılmış, söz konusu bağışın; 5302 sayılı İl Özel İdaresi Kanununun 10. Maddesinin (g) fıkrası uyarınca şartlı bağış olarak kabulü ile 2022 Mali Yılı gelir bütçesinin 04.4.2.02 Kişilerden alınan Bağış ve Yardımlar maddesine gelir, diğer taraftan gider bütçesinin 44.67.39/01.3.9.99.026/08/06.5.7.01 Kilimli Kaymakam Evi Yapımı Projesi bütçe tertibine ek ödenek kaydı yapılması hususu görüşülerek oy birliğiyle onaylandı.

AK Partili il genel meclisi üyesi Rıfkı Gültekin, Eren Enerjiye yaptığı bu yardım için teşekkür ettiğini ifade ederek, “Erdemir’in de Ereğli ilçesine böyle konularda yardımcı olmasını bekliyoruz” dedi.

CHP’li il genel meclisi üyesi Hayrettin Kartal da, “Eren Enerjiye teşekkür ediyoruz. Erdemir daha farklı. Ülke genelinde ilk 10 sırada. Erdemir karlılıkta da önemli bir yerde. Böyle konularda da gerekli yardımları yapmalı” diye konuştu.

İl Genel Meclisi başkan vekili Ali Kemal Karaca da, Eren Enerji ve diğer yardımcı olanlara teşekkür etmesinin ardından madde onaylandı. (Şaban YILMAZ)

Editör: Haber Merkezi