Sabah saatlerinde Kaymakamlık makamında Kaymakam Muharrem Coşgun tebrikleri kabul etti. Ardından Şehir Stadyumu’nda düzenlenen kutlama programına geçildi. Kaymakam Muharrem Coşgun, Belediye Başkanı Bülent Kantarcı tören komutanı eşliğinde öğrencilerin ve halkın bayramını kutladı.

Kaymakam Muharrem Coşgun, günün anlam ve önemini belirten konuşmasında, cumhuriyetimizin ilanının 96.yıl dönümünü milletçe büyük coşku ve gururla kutluyoruz. Bilindiği gibi Büyük Atatürk önderliğinde tüm imkânsızlıklara rağmen, büyük caba ile yürütülen kurtuluş savaşımız tarihte eşine az rastlanır bir zaferle sonuçlanmıştır. Bu zafer cumhuriyetle taçlandırılarak tarihimizin en büyük dönüm noktalarından birisi olarak gerçekleştirilmiştir. Millet egemenliğine dayanan cumhuriyet idaresi Türkiye cumhuriyetine, vatandaşlık bağı ile bağlı olan her ferde fert olma hakkını vermiş ve sorumluluğunu yüklemiştir. Kısaca cumhuriyet Türk insanın ufkunu açmış, yaratıcı gücünü ortaya çıkarmış, onu modern dünyanın kavram ve değerleri ile tanıştırmıştır.” dedi.

Öğrencilerin okuduğu şiirler ve halk oyunları gösterisinin ardından, okullar arası düzenlenen genç kızlar ve erkekler Cumhuriyet koşu yarışması yapıldı. Resim, şiir ve atletizm koşusunda dereceye giren öğrencilere protokol tarafından hediyeler takdim edildi.

Program resmi tören geçisin ardından son buldu. Haber: Gönül Dombaycı

Editör: Haber Merkezi