Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Çufalı, beraberinde Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Kemal Büyükgüzel ve Genel Sekreter Hayri Bulazar ile birlikte, üniversitenin İbn-i Sina kampüsünü ziyaret ederek, burada yapılacak spor kompleksinin yeri ile ilgili incelemelerde bulundu.

20 Ekim Salı günü gerçekleşen ziyaret kapsamında Rektör Çufalı, Teknik ekipten yapılan çalışmalarla ilgili ayrıntılı bilgi aldı.  

Üniversite spor alt yapısını güçlendirecek, proje çalışmalarının yakın bir zamanda başlanacağı spor kompleksi ile bölgenin sağlık üssü konumundaki İbn-i Sina kampüsünün daha nitelikli bir görünüme kavuşması planlanıyor.  

Sporsever öğrenciler ile akademik ve idari personelimizin ihtiyaçlarına cevap verecek ve modern şekilde yapılması planlanan, sağlık kampüsüne değer katacak olan spor kompleksi içerisinde çok amaçlı bir spor salonu, masa tenisi alanı, açık basketbol ve voleybol sahası ile kapalı ve açık tenis kortu gibi alanlar yer alacak.

Spor kompleksi çalışmalarına ilişkin açıklamada bulunan Rektör Prof. Dr. Çufalı,  üniversitenin yeni birim ve sosyal yaşam alanlarına kavuşturulması yönündeki çalışmaların devam ettiğini söyledi. 

Önce sağlık misyonuyla hareket eden Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesinin, vatandaşla buluşma ve sağlık hizmeti verme yönünde İbn-i Sina kampüsünün önemine değinen Rektör Çufalı, sağlık alt yapısını güçlendirmek ve donanımlı kampüs ile daha nitelikli sağlık hizmeti vermek yönünde her türlü desteğin verildiğini ifade etti.

Çevre düzenlemeleri ve yeşil alanların artırılması konularının üzerinde hassasiyetle durduklarının altını çizen Rektör, üniversite olarak yakın zamanda başlanacak olan sağlık kampüsü spor kompleksine ait proje çalışmalarının bir an önce tamamlanarak, kampüsün daha güzel ve bütünsel bir görünüme kavuşmasını sağlayacaklarını kaydetti.

Başarının anahtarının kaliteli ve nitelikli akademik bilgi ve birikimin yanı sıra sosyal, sanatsal, sportif ve kültürel açıdan donanımlı bireyler olmaktan geçtiğini vurgulayan Rektör Prof. Dr. Mustafa Çufalı,  öğrenciler ve personelin daha huzurlu ve sağlıklı yaşam adına spora teşvik etme yönünde alt yapı çalışmalarının devam edeceğini belirtti. (Haber Merkezi)

Editör: Haber Merkezi