Zonguldak Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birlik Başkanı Muharrem Coşkun, döviz ve altın kurlarındaki artışın esnaf ve sanatkarlar kadar vatandaşları da olumsuz etkilediğini söyledi.

Ekonomik olarak sıkıntılı bir döneme girdiklerini belirten Zonguldak Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birlik Başkanı Muharrem Coşkun, açıklamasına şöyle devam etti:

“Dövizin yükselmesi iğneden ipliğe piyasadaki herşeyi etkiliyor. Özellikle pandemi döneminden en fazla etkilenen esnaf ve sanatkarlarımızın temsilciliğini yapıyoruz. Pandemi nedeniyle zor durumda olan esnaf ve sanatkarlarımızın kimisi eşinden, dostundan döviz alarak kimisi de altın alarak borçlandı. Bu arkadaşlarımızın sıkıntıları var. Genel Başkanımızın Maliye Bakanımızdan esnaf ve sanatkarlarımıza 50 bin ila 100 bin lira arası 6 ay geri ödemesiz kredi verilmesi yönünde bir talebi vardı. Keşke döviz ve altın fiyatları yükselmeden önce bu kredi çıksaydı da esnaf ve sanatkarlarımız borçlarının bir kısmını ödemiş olsaydı. Döviz ve altın fiyatlarının yükselmesinden etkilenmeyen hiçbir kesim yok. Küçükten büyüğe her kesimden insan bu durundan etkilenmiştir ancak ümitsiz değiliz ama sıkıntılı bir döneme girdik.” Haber: Seçkin KIRARSLAN

Editör: Haber Merkezi