Zonguldak Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Muharrem Coşkun, 17 Kasım 2020 tarihinde yürürlüğe giren vergi ve borçların yapılandırılması ilişkin kanundan yararlanmak isteyenlerin 31 Aralık 2020 tarihine kadar başvurularını yapmaları gerektiğini belirtti.

Vergi yapılandırma başvuruları 31 Aralık 2020 tarihine kadar yapılabilecek diyen Coşkun, “Yapılandırma düzenlemesi, 31 Ağustos 2020'den önceki dönemlere ait ve 17 Kasım 2020 itibarıyla kesinleşen borçları kapsıyor. Yapılandırma daha önce yapılandırma yapanları kapsamıyor” dedi.

Zonguldak Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Muharrem Coşkun, gazetecilere yaptığı açıklamasına şöyle devam etti:

“Yeni açıklanan yapılandırma daha önce yapılandırma yapanları kapsamıyor. Yasa tarihi çıktıktan sonra olanlar kapsama alınıyor. Yapılandırma başvurma tarihi 31 Aralık 2020 tarihinde sona erecek. Yapılandırma yapmak isteyen arkadaşlarımız başvurularını son güne bırakmadan yapsınlar. Yapılandırmada borcun limitine göre 36 aya kadar taksitlendirme yapılıyor. Ticaret Bakanlığı 2020 bütçeleri komisyonda görüşülürken Ticaret Bakanımızın bizden giden bir talebi oldu. Maliye Bakanıyla görüşülüp desteklerle ilgili özellikle esnaflarımız için kira, elektrik, doğalgaz ve su giderleri için bir kısmı hibe olacak destek paketinin açıklanmasını bekliyoruz. Genel Başkanımız 23 banka ve 30 finansal kuruluşla borçların ötelenmesi ve yapılandırmasıyla ilgili protokol imzaladı. Bu konuda bankalara önümüzdeki günlerde hangi şartlarda nelerin yapılacağıyla ilgili talimat gelmesini bekliyoruz. Bilindiği gibi yeni kısıtlamalar açıklandı bizlerde kurallara uyacağız. Bu salgının önüne geçilmesi adına elimizden ne geliyorsa yapacağız ama esnafın desteğe ihtiyacı var. Bunu da her fırsatta dile getiriyoruz. Bu hafta yetişmez ise önümüzdeki hafta içerisinde mutlaka yeni paketle ilgili açıklama yapıp arkadaşlarımızı bilgilendireceğiz.” Haber: Seçkin KIRARSLAN

Editör: Haber Merkezi