Zonguldak Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Muharrem Coşkun, Ankara’da yapılan meslek danışmanlık toplantısına katıldı.

Toplantıda esnaf ve sanatkarların sorunlarını ve çözüm yollarını masaya yatırdıklarını belirten Zonguldak Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Muharrem Coşkun, işverenin 9 bin pirimle emekli olabildiğini çalışanın ise 7 bin 200 pirimle emekli olabildiğine dikkat çekerek genel başkanlarının bu konuda gerekli girişimleri tekrar başlatacağını söyledi.

Zonguldak Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Muharrem Coşkun, açıklamasına şöyle devam etti:

BAĞKUR PİRİM BORCU OLANLARIN SAĞLIK HİZMETLERİ KONUSUNU MASAYA YATIRDIK

“Ankara’da meslek danışmanlık toplantımızı gerçekleştirdik. Toplantımıza yaklaşık 50 birlik başkanımız katıldı. Toplantımızda SSK primleri ve 3 tane kurumsal firmanın ülke genelinde 40 bine yakın şubelerini konuştuk. Bağkur prim borcu olanların devlet ve üniversite hastanelerinden yararlanma imkanları 31.12.2020 tarihine kadar uzatıldı ama sadece muayene olunabiliyor ilaçlarını eczanelerden ücretli alınabiliyor. Bu konuda yeni bir girişimimiz oldu. Aynı zamanda Bağkur’lu arkadaşlarımız emekli olabilmek için 9 bin pirim ödüyorlar yanında çalışan arkadaşlar için ise 7 bin 200 pirim ödüyoruz. İşveren çalışanının SSK’ya pirim borçlarını ödemese bile tüm hizmetlerden yararlanabiliyorlar, tedavi görüyorlar, ilaçlarını alabiliyorlar, emekliliği gelenler emekli olabiliyorlar emekli olduklarında da işverenlerinden fazla maaş alıyorlar. İşveren 9 bin pirimle emekli oluyor çalışanı 7 bin 200 pirimle emekli olabiliyorlar. Bu konu çok önemli ve toplantımızda bu konuları masaya yatırdık. Genel Başkanımız bu konuda gerekli girişimleri tekrar başlatacak. Esnaf ve Sanatkarlar Bilgi Sistemindeki yeni uygulamalardan kaynaklanan sistemde tıkanıklıklar olabiliyor toplantımızda bu konuyu da dile getirdik. Bizim açımızdan güzel ve verimli bir toplantı oldu. İnşallah sonuçlarını alırız.

TÜRKİYE GENELİNDE ESNAFIN SIKINTISI AYNI

Türkiye genelinde esnafın sıkıntısı hemen hemen aynı! Bölgesel sorunların dışında kurumsal sorunlar hep aynı. Toplantımızda bu konuyu da dile getirdik. Genel Başkanımız ekibiyle beraber bu konularda güzel çalışmalar yapıyor. Hükümetle de uyumlu çalışıyorlar. Geçtiğimiz hafta Elazığ ve Malatya’da depremler meydana geldi. Oradaki esnaf ve sanatkarlarımızın sıkıntıları şuan için daha fazla. Oradaki esnaflarımıza ve vatandaşlarımıza geçmiş olsun diyoruz, ölenlere de Allah’tan rahmet diliyoruz. Allah inşallah ülkemize böyle bir acı ve afet göstermez. Toplantımızda Elazığ ve Malatya’daki esnaflarımızın sorunları dinlenerek eksik ve noksanları tespit edildi. Özellikle cam işiyle uğraşan arkadaşlarımızın tüm camları depremde kırılmış. Cam işi yapan esnaflarımızın işyerlerinde bir tane bile sağlam cam yok. TESKOMB Abdulkadir Akgül Beye çok teşekkür ediyoruz çünkü o bölgede zarar görmüş esnaf ve sanatkarlarımızın Esnaf ve Kefalete olan bir yıllık borçlarının ödemelerini TESKOMB olarak üstlendiler. Bu olay oradaki esnaf ve sanatkarlarımızı bir nebzede olsa rahatlatacak. Ayrıyeten kredide verecekler ama önemli olan günü gelmiş kredilerin bir yıllığını TESKOMB’un üstlenmesidir.” Haber: Seçkin KIRARSLAN

Editör: Haber Merkezi