Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Zonguldak İl Müdürlüğü ile Zonguldak Belediyesi işbirliğinde “Çocuk Hakları Durağı” kuruldu.

Zonguldak’ın Bahçelievler Mahallesi Yıldız sokakta kurulan “Çocuk Hakları Durağı” açılışına Zonguldak Belediye Başkanı Ömer Selim Alan, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Zonguldak İl Müdürü Veli Köktürk, Milli Eğitim İl Müdür Yardımcıları Sadettin Dede, Harun Akgül, Zonguldak Gençlik ve Spor İl Müdürü Hakan Yüksel, İbrahim Fikri Anıl Ortaokulu Müdürü Yakup Balçın, öğretmenler, öğrenciler ve gençler katıldı.

KÖKTÜRK, “ÇOCUK HAKLARI DURAĞIMIZI AÇTIK”

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Zonguldak İl Müdürü Veli Köktürk burada yaptığı konuşmada; “Bizler çocuk hakları sözleşmesinin savunucusu bir bakanlık olarak yarınlarımızın teminatı çocuklarımızın hayatlarının kolaylaştırılması, çocuğa ve çocuklara yönelik farkındalıkların artması yönünde tüm paydaşlarımızla beraber çalışmalar yapıyoruz. Çocuk Hakları İl Koordinasyon Kurulu üyelerimizle birlikte bu farkındalık çalışmalarını daha da artırmanın çabası içerisindeyiz. Bugün burada Çocuk Hakları Durağımızı açtık inşallah ilerleyen günlerde sayın belediye başkanımız ve tüm paydaşlarımızın katkısıyla inşallah Çocuk Sokağı Projemizi de hayata geçirmeyi umut ediyoruz” dedi.

ALAN, “GENÇLERİMİZ İSTEDİĞİ SÜRECE BİZLER ONLARIN YANINDAYIZ”

Zonguldak Belediye Başkanı Ömer Selim Alan ise şunları ifade etti: “Çocuk Hakları Komitemizin Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Zonguldak İl Müdürlüğümüzden bir talebi olmuş ve Çocuk Hakları Durağı istemişler. Bizde seve seve bu işin içinde olduk ve onların istediği yerde bu durağı açtık. Çocuklarımızın haklarını bilmeleri, özümsemeleri gerekiyor. Biz anne-baba ve yetişkinlerinde bunu anlaması, bilmesi gerekiyor ki yarınlarımızın teminatı yavrularımızı, gençlerimizi geleceğe hem fiziksel anlamda hem de ruhsal anlamda çok daha iyi hazırlayabilelim. İnşallah bu bir başlangıç olacak. Gençlerimizin bizlerden bir sokak istediğini biliyoruz ve onunla ilgili çalışmamız var. İnşallah Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Zonguldak İl Müdürümüz Veli Köktür ve ekibiyle birlikte bu çalışmayı da tez vakitte hayata geçiririz. Gençlerimiz istediği sürece bizler her zaman onların yanındayız.” Haber: Seçkin KIRARSLAN

Editör: Haber Merkezi