Çaycuma ve Çevre Köylerini Kalkındırma Güzelleştirme ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Savaş Çiloğlu yaptığı açıklamada, “Zonguldak’ın Çaycuma ilçesinin Perşembe beldesinde, Çaycuma Organize Sanayi Bölgesinin (OSB) doğu kısmında kalan 230 dönüm arazide Çağ Çelik tarafından hurda eritme tesisi yapılmak üzere kamulaştırma çalışmalarının yürütüldüğü malumumuz” dedi.

Çiloğlu açıklamasında, “Zonguldak’ın yıllardır dört gözle beklediği Filyos Projesi hayata geçmeye başladı. Bölgede bulunan doğalgaz rezervleri ve Türkiye Petrolleri’nin vadiye kurduğu depolama tesisleri, bölgenin önemine önem kattı. Zonguldak’ın yanı sıra Bartın ve Karabük illeri de bu proje ile gelişip kalkınacaktır” diyerek şunları söyledi:

“Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı (TPAO) Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Melih Han Bilgin'in, Çaycuma’da görüşmeler yaptığını, (Eğer gerekli arazi bulunabilirse, 10 tane 10 dönümlük sanayi parselini hemen doldururuz) beyanatını basından okuduk ve mutlu olduk. Lakin şimdiye kadar Çaycuma dan bir yer gösterilememiş olan TPAO, arazi arayışlarını Bartın da sürdürmektedir. Bu durum ise bölge halkımızı üzmektedir.

Diğer taraftan Perşembe OSB‘nin genişletilmesi çalışmaları da yapılmakta olup bölge insanına yeni iş kapılarının açılması olumludur. O bölgedeki 260 dönüm arazinin 230 dönümünün fizibilite raporunun dahi henüz halkımızla paylaşılmadığı, halk arasında çevre kirliliğine yol açacak algısının oluştuğu, hurda çelik eritme tesisine tahsis edildiği de endişeyle takip edilmektedir. Bu konuda kamuoyu aydınlatılmadığı için halk arasında huzursuzluk oluşmuştur.

Hal böyleyken, ülkemize Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan tarafından müjde olarak verilen doğalgazın yan tesisleri için yer arayışları sürerken, elimizin altındaki 260 dönüm arazinin 230 dönümünün hurda çelik eritme tesisi için Çağ Çelik firmasına verilmesi manidardır.

Önerimiz; Zonguldak milletvekillerimizin bu konuya hassasiyet göstererek, halkın rızasını alarak, Perşembe beldesi Organize Sanayi Bölgesi’ndeki 230 dönüm araziyi Çağ Çelik firması yerine, bölgede yer arayışında olduğunu duyduğumuz çevreye zararı olmayan Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı (TPAO) yatırımcılarına tahsis etmeleridir. Çünkü bu bölge, hem Filyos da kurulan doğalgaz tesislerine yakındır, hem de hurda Çelik eritme tesisinden dolayı vatandaş da oluşan huzursuzluğu sonlandıracaktır” (Haber Merkezi)

Editör: Haber Merkezi