Zonguldak Valisi Mustafa Tutulmaz, İl Genel Meclisinin son birleşimine katılarak önemli mesajlar verirken, 2023 yılı bütçesinin hayırlı olmasını diledi.

Vali Tutulmaz, yaptığı açıklamada, "Ben iki yıldır buradayım kamu kaynaklarının verimli kullanılması yönünde önemli bir çaba sarf ediyoruz. Bunu özellikle bilmenizi istiyorum. Yani ihale süreçlerinden başlayarak daha sonra bunların takibine kadar ciddi bir şekilde çalışmalarımız her alanda devam etmektedir. Hepimiz gelip geçiciyiz ama yapılan hizmetler kalıcıdır. Bu hizmetleri biz ne kadar iyi yaparsak buradan faydalanacak olan burada kendi kendilerini bu yol iyi yapıldıysa orayı kullanıcı olan hemşerlerimiz konforlu bir şekilde seyahatine, kamu hizmetlerinden herhangi bir alanda en iyi hizmeti faydalı olacaklardır” diyerek şunları söyledi:

“Kaynaklarımızı verimli bir şekilde kullanmazsak bu durumda da hemşerilerimiz bunlar olumsuz etkilenecektir Biz her zaman idare olarak size eleştirilerine de desteğine de ihtiyacımız var bunun bilinmesini istiyoruz. Benim gördüğüm eksiklerden birisi de genelde kaynaklarımızı işte bir kilometre buraya 3 kilometre buraya işte 500 metre buraya çektiğinde paylaştırarak yapıyoruz bu da biraz kaynak verimliliğinde sonuç olarak olumsuz etkiliyor. Yani biraz daha köy yollarında özellikle yapılma anında en az bir 5 kilometrelik alanlar koyduğumuzda hatta mümkünse 20-30 kilometre grup yollarını yaparak giderse BTK da özellikle daha iyi verim alırız. Çünkü anlıyorum yani sizleri de tabii köy muhtarlarımız vatandaşlarımız sıkıştırıyorlar bizim köye de olsun bizim köyde olsun kaynaklar bir sınırsız değil ki hepsine birden aynı anda verelim.

Gerçekten yatırım alanında Özel idare çok ciddi çalışmalar yaptı. Yani son yılların yatırım yapılan alanı oldu arkadaşlarımızla da Özel idare çalışan arkadaşlarımıza da teşekkür ediyoruz.

Zor bir kış geçirdik köy yollarımız ciddi manada yıprandı kışın uzun sürmesi kar olması karla mücadelede zaman zaman paletli araçların kullanılmasıyla kar çok 2 metreyi bulduğu için çoğu yerde ister istemez paletli araçlar kullanılmaya başladı paletli araç yola girince de o yolların sıkıntısı ortaya çıkıyor ama buna rağmen iki üç kez ciddi kar yağışı ile karşılaştık arkasından hemen ciddi bir şekilde yollarım tamiratı sonra yeni yolların yapılması derken çok ciddi bir çalışma gösterdik. Yani burada hepinizin Özel İdare'deki çalışan arkadaşlarımızın mühendislerimizin şoförlerimizin teknikerlerimizin yani herkesin büyük katkısı oldu.

Ama her zaman şunu söylüyoruz iyiliğin her zaman iyisi var, güzelim her zaman daha güzeli var, muhakkak geldiğimiz noktadan en iyisini yapabilir miydik yapabilirdik. Bu yıl gerçekten bir çok alanda ciddi yatırımlar yapıldı. Yani inşaat sektöründe özellikle kurumların ciddi emek harcandı. Özel idare olarak sadece Özel İdare Milli eğitimin tamirat tadilatla ilgili 252 tane okulda hizmet sunuldu buraya teknik arkadaşlarımız bir kez gitse 250, iki kez giderse 500 kere, ki tamirat yerine en az 5-10 kez gidilir 5000 kez ziyaretler yapıldı bunlar hepsi bir emek hepsi bir zaman süreci onun için yapılan işleri daha iyi yapabilir miydik yapabilirdik ama bayağı bir yoğun süreç geçirdik.

Özel idare her kuruma yaptığı işle bir şekilde desteği var. Hiçbir şey olmasa kurumun küçük bir tadilatı oluyor diyelim ki yine orada özel idarenin katkısı var. Yani bir anlamda joker gibi her kuruma hizmet ediyor. Tarım müdürümüzün söylediği şey şu Batı Karadeniz bölgesinde tarıma en fazla destek veren en fazla proje üreten özellikleri yani bu da sizlerin desteğiyle oluyor.

Üretmeden arkadaşlar refahın artması mümkün değil. Herkes kendi çapında üretecek fabrika büyük ve sanayi ürünleri üretecek vatandaşımız da kendi köyünde olan köyde üretim yapacak, üretimi artırdıkça öncelikle ithal yaptığımız ürünleri azaltmış oluruz, aile bütçesi açısından katkı sağlamış oluruz. Yaptığınız her hizmet ilimizin kalkınmasına vatandaşlarımızın refahına ve huzuruna katkıdır. Şeffaf bir şekilde ihalelerimiz e-devlet üzerinden ihale yapılıyor, müdahale kayırmacılık herhangi bir kişiyi koruma ya da herhangi bir kişiyi karşımıza alma gibi bir şey kesinlikle olmuyor bunu özellikle ifade etmek isterim. Türkiye'de E ihale yapan ve bunu başarıyla yapan iyi örnek kurumlardan birisiyiz bunun da özellikle bilinmesini isterim Ben bütçemizin hayırlı uğurlu olmasını diliyorum sizlere de verdiğiniz emeklerden dolayı tekrar teşekkür ediyorum İnşallah sağlıklı huzurlu bir yıl diliyorum hepinize teşekkür ederim." (Şaban YILMAZ)

Editör: Haber Merkezi