Gerçekleştirilen alternatif çelenk sunum törenine, CHP Zonguldak Milletvekili Deniz Yavuzyılmaz, CHP İl Başkanı Murat Pulat, CHP Merkez İlçe Başkanı Ebru Uzun, CHP Merkez İlçe Kadın Kolları Başkanı Zehra Sekme, bazı il genel meclisi üyeleri ile partililer katıldı.

CHP İl Başkanı Murat Pulat tarafından Atatürk anıtına çelenk sunumunun ardından saygı duruşunda bulunularak İstiklal Marşı okundu.

Günün anlam ve önemine binaen konuşan CHP Zonguldak Milletvekili Deniz Yavuzyılmaz, “Türkiye Cumhuriyetinin masa başında değil, savaş meydanında nasıl kurtarıldığını nasıl kurulduğunu gösteren en önemli gün bugün. 30 Ağustos zaferiyle birlikte genç Türkiye Cumhuriyeti ulu önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün başkomutanlığında yeniden ayağa kalktı. Kalkmasaydı kalkamasaydı, bu coğrafyadaki insanlar bugün bizler ne durumda olurduk çok iyi analiz etmek gerekirdi.

Bunun için yüzümüzü Asya’ya doğru çevirmemiz aslında yeterli. Aslında yüzümüzü Afganistan’a çevirmemiz yeterli. Bugün Afganistan’da yanlış olan ne ise bugün Türkiye’de de o olacaktı eğer Mustafa Kemal Atatürk olmasaydı. Üstün taktik yeteneğiyle birlikte 30 Ağustos Zaferini silah arkadaşlarıyla birlikte kazanmasaydı. Evet biz Başkomutanımızın siyasi başarılarını, ilkelerini, devrimlerini çağları aşan öngörüsünü okuduk ve hissettik gördük ve yaşıyoruz. Ama 30 Ağustos Zaferi aynı zamanda Mustafa Kemal Atatürk’ün askeri dehasının bir örneğidir. Aylarca aşılamayacak söylenen düşman siperlerini ve engellerini en güçlü oldukları noktada tek vuruş yaparak dağıtıp ordularımız ile birlikte onları İzmir’e kadar Ege denizi, o günkü tabiriyle Akdeniz’in sularına atmıştır.

O gün elde büyük imkanlar ve denk güçler ile birlikte bu savaş kazanılmadı. O gün büyük bir umutsuzluk hakimdi. Ancak ulu önderimizin eşsiz dehası ve umudu ile planlamasıyla birlikte bu savaş kazanıldı.

Mücadeleler sadece savaş meydanlarında mı kazanılır. Mücadeleler zaten savaş meydanlarında da kazanılır. Hayır mücadele aynı zamanda ilkeler ve devrimler çerçevesinde de mücadele verilir ve kazanılmalıdır. Bugün bu meydanda bir araya gelen CHP’liler Atatürk’ün bu devrimci ruhunu taşıyan onun verdiği görev ve ödevleri sonuna kadar canları pahasına savunmak için onları geliştirmek için adanmış insanlardır.Ben 30 Ağustos Zafer Bayramını kutlarken, başta Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını minnetle yad ediyoruz. Sizlere de Atatürk’ün izinden yürüdüğünüzü hep birlikte omuz omuza yürüdüğünüz için saygılar sunuyorum” dedi. (Şaban YILMAZ)

Editör: Haber Merkezi