Cumhuriyet Halk Partisi Kilimli İlçe Başkanı Erol Sarıal beraberinde yönetim kurulu üyeleri ile birlikte Kilimli Balıkçıları ile toplantı yaptı.

Sarıal toplantı ile ilgili açıklamasında, “Her balık mevsiminde, sabahın saat beş sularında ritmik bir yürek gibi vurarak denize açılan motor seslerine kulak kabartırız. Bu seslerle mutlu oluruz. Biliriz ki hava iyidir, balıkçı barakalarından yorgun argın kalkan Kilimli’li balıkçılar işbaşı yapmışlardır” diyerek şunları söyledi:

“Saat 9-10 sularında denizden yeni çıkmış taze ve ucuz balıklardan bir kaç kilo alabilmek için kimimiz liman içinde, çoğunluğumuz ise daha güvenli bildiğimiz barakalar alanında, dik burun kayıklarla mavi suları yararak ilerleyen balıkçıların kıyıya dönüşlerini bekleriz.

Kilimli'de on yıllar boyunca amatör balıkçılara ayrılan alana herkes saygı duymalı. Bu alanı onlar için yasal olarak kayıt altına alalım. Hukuksal eksikliklerini yeniden düzenleyelim. Varsa yanlışlıklarını düzeltelim. Amatör Balıkçılar Derneğini destekleyerek güçlendirelim. Balıkçı belgesi olmayanlara baraka satışlarını engelleyelim. Böylece kıyı balıkçılığını özendirelim

Velhasıl, CHP olarak biz de haklıdan ve mazlumdan yana tarafız. Balık tüketimini teşvik ederiz. Ancak, kimsenin Kilimli’li balıkçıları yemelerine izin veremeyiz” (Haber Merkezi)

Editör: Haber Merkezi