Zonguldak Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Müdürlüğü tarafından Türkiye Çevre Haftası kapsamında Zonguldak Valiliği önünde çelenk sunumu töreni gerçekleştirildi.

Düzenlenen törene Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Müdürü Şenol Ayyıldız, Amelebirliği Başkanı Şenol Yücel, Gençlik ve Spor İl Müdürü Hakan Yüksel, İl Kültür ve Turizm Müdürü Kemal Akçay ile Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Müdürlüğü çalışanları katıldı.

Atatürk Anıtına Çevre Şehircilik ve İklim Müdürü Şenol Ayyıldız tarafından çelenk konulmasının ardından saygı duruşunda bulunularak İstiklal Marşı okundu.

Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Müdürü Şenol Ayyıldız günün anlam ve önemine binaen yaptığı konuşmada, “Bilindiği üzere, tüm Dünya’da her yıl 5 Haziran’da çevrenin korunması konusunda dünya çapında farkındalık yaratılması ve çeşitli faaliyetlerde bulunulması amacıyla kutlanan “Dünya Çevre Günü” ile ilgili olarak vatandaşlarımızın ve öğrencilerimizin daha fazla dikkatini çekmek, konu ile ilgili bilinçlendirme çalışmalarının daha fazla uygulanabilmesi amacıyla Sayın Cumhurbaşkanımızın ilan ettiği 5 Haziran tarihinin bulunduğu hafta olan 1-7 Haziran tarihleri arasının “Türkiye Çevre Haftası” olarak kutlanacağı belirtilmiştir” diyerek şunları söyledi:

“Sanayileşme, artan nüfus, modern tüketim alışkanlıkları hızlı ve düzensiz kentleşme doğanın kendi kendini yenileyebilmesini imkânsız kılmaktadır. Dolayısıyla oluşan çevre sorunlarının ortadan kaldırılması, yine çevreyi kirleten insanoğlunun eliyle sağlanmakta ve bu çalışmalar için Dünya genelinde oldukça büyük kaynaklar harcanmaktadır.

İlimizde de çevre kirliliğini önlemeye yönelik çalışmaların öncelikle bireysel düzeyde, sonrasında kurumsal ve yerel yönetimler genelinde yaygınlaştırılması gerekmektedir. Bu çerçevede sayın valimizin himayelerinde İl Müdürlüğümüz koordinasyonunda İlimizde bulunan kurum ve kuruluşların öncülüğünde vatandaşlarımız ile birlikte konu ile ilgili gerekli adımların atılması büyük önem taşımaktadır.

Bu bağlamda iklim krizi ve çevre kirliliğine farkındalık oluşturmak için bu yıl sıfır atık temasıyla düzenlenen İlimizde de 1-7 Haziran tarihleri arasında “Türkiye Çevre Haftası” sayın valimizin himayelerinde İl Müdürlüğümüz öncülüğünde çeşitli etkinliklerle kutlanacaktır. Çevre haftası etkinlikleri kapsamında desteklerinden dolayı öncelikle sayın valimize, belediye başkanlarımıza, kamu kurum ve kuruluşlarımıza, sivil toplum örgütlerine ve destek sağlayan herkese kurumum adına teşekkür ediyorum.

Bu vesileyle sloganımızda da belirtildiği gibi ikinci bir dünya yok, gelecek nesillere daha yaşanılabilir bir dünya bırakılabilmesi adına bütün bireylerin ve bütün kurum/kuruluşların çevrenin korunması ve güzelleştirilmesi yönünde bilinçli hareket etmelerinin temenni ederim. Çevre bize atalarımızdan kalan bir miras değil çocuklarımıza bırakacağımız emanettir. Emaneti sahiplerine eksiksiz teslim edelim. Bu duygu ve düşüncelerle İl Müdürlüğümüz öncülüğünde gerçekleştirilecek etkinliklere katılımlarınızı diler ve 5 Haziran Dünya Çevre Gününü ve Türkiye Çevre Haftasını kutlarım” (Şaban YILMAZ)

Editör: Haber Merkezi