Dünya Çevre günü dolayısıyla, Çaycuma Belediyesi ve Kent Konseyinin organizasyonu ile ilçenin işlek meydan ve caddelerinde sigara izmaritleri ve çöpler toplandı.

Etkinliğe, Çaycuma Belediye Başkanı Bülent Kantarcı, CHP Çaycuma İlçe Başkanı Şeref Köktürk, Çaycuma Kent Konseyi Başkanı Tuğrul Dereli ve çok sayıda gönüllü vatandaş katıldı.

Cumhuriyet Meydanında bir araya gelen kalabalık etkinliği öncelikle harmandalı gösterisi ve ilçenin yerel sanatçısı Mevlüt Toplu’nun seslendirdiği “Çaycuma Güzelleri Türküsü” ile coşkuyla kutladı.

Kent Konseyi Başkanı Tuğrul Dereli, günün anlam ve önemini belirten konuşmasında, şu sözlere yer verdi; “Dünya Çevre Günü dolayısıyla Kentimizin işlek meydanı ve caddesine atılan sigara izmaritlerini ve çöpleri toplamak ve çevre kirliliği konusunda farkındalık yaratmak için bir araya geldik. Tabii ki çevreyi kirleten, çevre felaketlerine yol açan sadece sigara izmaritleri ve çöpler değil… Endüstriyel atıklarla, evsel atıkları ambalaj atıklarından ayırmadan atarak sebep olduğumuz çöp yığınlarıyla, evlerimizde ve işyerlerimizde lavaboya döktüğümüz bitkisel atık yağlarlarla, çöpe attığımız atık pillerle doğayı, toprağı ve su kaynaklarını kirletiyoruz. Sonuçta çevre kirliliğinin de etki ettiği küresel ısınma sonucu oluşan iklim kriziyle birlikte susuz, havasız ve gıdasız kalacağımız günlere doğru ilerliyoruz.

Çevre kirliliği ile mücadelede yönetimler kadar, yeryüzünde yaşayan her bireyin yapması gereken şeyler var. Sigara izmaritleri ve çöpleri sokaklara, caddelere, mazgallara ve çiçekliklere atmayalım, bitkisel atık yağları lavabolarımıza dökmeyelim, evsel atıklarla ambalaj atıklarını ayırarak çöp konteynırlarına ve ambalaj atık kafeslerine ayrı ayrı bırakalım, atık pilleri çöp kutularına değil atık pil toplayan merkezlerimize bırakalım. Doğanın bize borcu yok. Onu rahat bırakalım. Değişen, büyüyen, modern bir kent haline gelen Çaycuma’mıza yakışan bir vatandaş olalım.” Haber:Gönül Dombaycı

Editör: Haber Merkezi