Başkan Bozkurt mesajında, iletişim çağında ilkeli, doğru, tarafsız bilgi ve güvenilir haberlerin kaynağının basın olmasına ve bu nedenle de basının toplumların gözü, kulağı ve sesi olduğuna işaret etti.

Başkan Bozkurt mesajında şu görüşlere yer verdi:

“Ülkemizin Kurucusu Büyük Önderimiz Gazi Mustafa Temal Atatürk basının toplumlar için ne kadar önemli olduğunu ‘Basın bir milletin müşterek sesidir’ diyerek ortaya koymuştur. Basınımız, demokratik toplumların vazgeçilmez unsuru olarak, zaman mefhumu gözetmeksizin zor şartlarda görev yapan çalışanlarıyla, halkımızın hızlı ve gerçekçi yayınlarla bilgilendirilmesi yanında, kamu-vatandaş iletişiminin sağlıklı yürütülmesi anlamında da önemli bir görev yürütmektedir. Gece gündüz halkın doğru haber alma özgürlüğü için çalışan basınımız, demokrasimizin de en önemli güvencelerindendir.

Bu duygu ve düşüncelerle, basında sansürün kaldırılışının 114. yıldönümünde, ilçemizde, ilimizde ve ülkemizde faaliyet gösteren yerel ve yaygın gazete, televizyon, radyo, dergi, internet haber siteleri ve haber ajansları temsilcileri olmak üzere tüm değerli basın çalışanlarının 24 Temmuz Basın Bayramını kutluyorum” (Haber Merkezi)

Editör: Haber Merkezi