Çaydeğirmeni Beldesinde Aile ve Toplum Sağlığı Merkezi düzenlenen tören ile hizmete girdi.

Düzenlenen törene, Zonguldak Valisi Mustafa Tutulmaz, AK Parti Zonguldak Milletvekilleri Polat Türkmen, Ahmet Çolakoğlu, Devrek Kaymakamı Ümit Altay, Hamdi Uçar, İl Emniyet Müdürü Fahri Aktaş, İl Jandarma Alay Komutanı Kıdemli Albay Cezmi Yalınkılıç, AK Parti İl Başkanı Zeki Tosun, AK Parti Merkez İlçe Başkanı Mükerrem Ayçiçek, Kilimli Belediye Başkanı Kamil Altun, AK Parti İl kadın kolları başkan ve yönetim kurulu üyeleri, İl Sağlık Müdürü Ertuğrul Güner, Genel İş Sendikası Şube Başkanı Enis Dizdaroğlu, Türk Sağlık Sen Şube Başkanı Arzu Kara, Çaydeğirmeni Belediye Başkanı Satılmış Gebeş, Devrek AK Parti İlçe Başkanı Murat Durdubaş, AK Parti Gökçebey İlçe Başkanı Erkan Soner Kodaman, Özel İdare Genel Sekreteri Ahmet Karayılmaz, Bilim ve Teknoloji İl Müdürü Yaşar Karaman, partililer ile vatandaşlar katıldı.

Törenin açılış konuşmasını yapan İl Sağlık Müdürü Ertuğrul Güner, ‘Sağlık camiası olarak bu koruyucu hekimliği pandemi de daha iyi anladık. Çaydeğirmeni eski aile sağlık merkezine uzaktı. Yeni yapılan aile merkezinde 2 hekimden 3 hekime çıkarttık ve şehir merkezine taşıdık. Beldeye hayırlı uğurlu olsun” dedi.

Çaydeğirmeni Belediye Başkanı Satılmış Gebeş de açılışta yaptığı konuşmada, “Çaydeğirmeni Beldemize göreve geldiğimiz zaman 2 bin olan nüfusumuzu şu anda 7 bin 500’lere çıkarttık. Ülke genelinde TOKİ olarak ilk bizim beldemize bina yaptılar. Daha sonra yaptığımız çalışmalar ile en son olarak 5’nci etabı yapacağız. Yer konusunda sıkıntımız bulunmuyor. Son etapta 517 daire yapılacak. Belediye olarak tüm kurumların en eksiği varsa sağladık. Kütüphane aldık, bilgisayar sınıfını yaptık. Herkesin derdini sorunlarını çözmeye çalıştık. Jandarma karakolunu da buraya taşıyacağız. Bunun müjdesini vermek istiyorum. Beni hiçbir zaman yalnız milletvekillerime il başkanıma ve teşkilatıma teşekkür ediyorum. Milletvekillerimiz ellerinden geleni yapıyorlar” diye konuştu.

Ardından açılışta AK Parti Milletvekilleri Polat Türkmen, Ahmet Çolakoğlu ve Hamdi Uçar da birer konuşma yaptılar.

Aile ve Toplum Sağlığı Merkezinin açılışında son olarak Zonguldak Valisi Mustafa Tutulmaz yaptığı konuşmada, “Ülkemiz ve dünya pandemi gibi önemli süreçten geçti. Dünyamızın ekonomisi de pandemiden etkilendi. Bunun etkilerini yaşıyoruz. Sağlık hizmeti veren en iyi ülkelerden birisiyiz. Yeni hastanelerle sağlık merkezileriyle vatandaşların sağlığına önem verilen politika güdülmektedir. Emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz. Filyos Vadisi ile buranın değeri daha çok artacak” dedi.

Açılışta halk oyunlarının gösterileri sergilenirken, ardından dua edilerek, açılış kurdelesi protokol üyeleri tarafından kesilmesinin ardından Aile Sağlık Merkezi gezilerek, İl Sağlık Müdürü Ertuğrul Güner ve burada görev yapan doktorlardan bilgi alındı.

POLAT TÜRKMEN CAMİİ AÇILDI

Çaydeğirmeni Beldesinde Recep Tayyip Erdoğan Mahallesi Polat Türkmen Camiinin açılışı yapıldı.

Açılış öncesinde Çaydeğirmeni Belediye Başkanı Satılmış Gebeş günün anısına AK Parti Milletvekili Polat Türkmen’e cami fotoğrafını hediye etti.

Çaydeğirmeni Belediye Başkanı Satılmış Gebeş, yaptığı konuşmada, “Böyle hayırlısı bir hizmetin açılışı çeşitle biraya getiren rabbime şükürler olsun. Genelde bu tür yerlere insanlar aramızdan ayrılırken isimler veriliyor. Belediye meclisi insanlarla ve vatandaşlarla görüştük. Gerçekten milletvekili Polat Türkmen abimin çok büyük emekleri var. Devlet memuruydu. İstifa et sizi aday yapalım dedi. Böyle hizmetlerin vesilesi oldu. 3 tane sıfırdan cami yaptık. İnşallah yarın bir camimizi tamamlayacağız. Bu anlamda belediye meclis üyelerine kaymakamıma teşekkür ediyorum. Bu mahalleye Cumhurbaşkanımızın adını taşıyan mahallemize Polat Türkmen abimizin camiye adını verdik” dedi.

Ak Parti Milletvekili Polat Türkmen, “Allah razı olsun. Bizim ismimizi buraya asmışlar. Bu mescitler Allah’ın evleridir. İbadet eden neslimizi çoğaltsın. Allah hayırlı ömürler nasip etsin. Burada görev yapacak imam kardeşimize buradaki kardeşlerimize şuurlarını açmaya nasip etsin” diye konuştu.

Zonguldak Valisi Mustafa Tutulmaz, “Bir cuma günü güzel bir eserin açılışını yapıyoruz. Buralara en güzel değerler katılır. Bu eserler bulundukları yerlerde göreceği eserlerden hiçbir tanesi olur. Küçük ama kucaklayıcı bir eser. Eserler yapmak önemli bu eserleri etkin kullanmak önemli. İslamiyetin özü iyi ahlak. Onun için camiyi verimli bir şekilde kullansınlar. Bu eserde emeği geçenlere teşekkür ediyoruz.

Ardından protokol üyeleri caminin açılışını gerçekleştirdi. Program hatıra fotoğrafının çekilmesinin ardından son buldu.

BELDEYE DOĞAL KAYNAK SUYU

Çaydeğirmeni Belediye Başkanı Satılmış Gebeş’in girişimleri sonucunda Akçasu Ormanından beldeye kazandırılan çeşme suyunun törenle açıldı.

Çaydeğirmeni Belediye Başkanı Satılmış Gebeş yaptığı konuşmada, “Herkesin desteğiyle Çaydeğirmeni beldesine birçok projeyi hayata geçirdik, Benim hayalimdi böyle bir proje. Suları depolarımıza akıttık. Allah razı olsun sebep olanlardan. Çevre Bakanımız Murat Kurum’a teşekkür ediyorum. Ekonomik olarak destek oldu bize. 10 km zirveden Akçasu ormanlarından suyu buraya kadar getirdik. Buraya hiç gelmemiş insanlar çeşme sayesinde buralara gelip geziyorlar” dedi.

Zonguldak Valisi Mustafa Tutulmaz da, çeşme açılışında konuşmasında, “Hayırlı uğurlu olsun. Atalarımızın geleneklerini buraya yansıttığı için başkanımıza teşekkür ediyoruz” dedi.

Konuşmaların ardından dua edilmesinin ardından protokol çeşmenin açılış kurdelesini kestiler. (Haber: Şaban YILMAZ)

Editör: Haber Merkezi