Zonguldak’ın Devrek ilçesine bağlı Çaydeğirmeni Beldesi, son 16 yıldır gösterdiği gelişimle bölgenin parlayan yıldızı haline geldi. Beldede özellikle son 16 yıldır her alanda yaşanan gelişmeler sonucunda, göç veren nüfusun 4’e katlanmasına neden olurken, işsizlik oranı ise yok denecek kadar az.

Bunda en önemli pay ise Çaydeğirmeni Belediye Başkanı Satılmış Gebeş’in. 2004 Yılından bu yana yaptığı hizmetlerle tekrar tekrar belediye başkanlığına seçilen Satılmış Gebeş, proje anlamında da bir dakika boş durmuyor.

Seçim döneminde verdiği sözlerin hep fazlasını uygulamaya geçirmeyi başaran Başkan Gebeş beldede; sanayi, sosyal alanlar, turizm, toplu konut gibi birçok alanda ardı ardına hayata geçirdiği projelerle de halkın büyük oranda teveccühünü kazandığını son yerel seçimlerde aldığı yüzde 80 gibi rekor bir oyla gösterdi.

Başkan Gebeş bugün de ilk günkü heyecanla belediyeciliğin içinden geldiğini ortaya koyarak, beldenin gelişmesi ve güzelleşmesi için yeni projeleri uygulamaya geçirmenin heyecanı içinde.

Geçtiğimiz 16 yılda 4 etap toplu konut projesi bitirerek iskân alanlarını modern şehircilik anlamında vatandaşların kullanımına sunan Başkan Gebeş, 5. Etap TOKİ projesi için kolları sıvadı.

700 konutluk yeni proje için geçtiğimiz günlerde TOKİ Başkanlığı’nda görüşmeler yürüten Çaydeğirmeni Belediye Başkanı Satılmış Gebeş; “Çaydeğirmeni’nde hayata geçirdiğimiz projelerle, iş anlamında, aş anlamında, istihdam anlamında, sıcak yuva anlamında vatandaşlarımızın tüm beklentilerini hayata geçirdik. Bundan sonra da halkımızın huzuru ve refahı için gerekeni yapmaktan elimizi taşın altına koymaktan çekinmeyeceğiz” dedi.

Toplu konut projesinin yanı sıra, birçok alanda da eş zamanlı projelerini yürüten Çaydeğirmeni Belediye Başkanı Satılmış Gebeş; Son zamanlarda gerçekleştirdiği yeşil yürüyüş yolu ve reakrasyon alanları ile birlikte örnek proje olan bisiklet yolu ile de Türk Belediyeler Birliği ve Avrupa Birliği ortaklaşa Hareketlilik Haftası kapsamında ödüle layık görüldü.

Şehrin duvarlarını birer yağlı boya tablo haline getiren Başkan Gebeş, duvarlarda geçmişten bugüne önemli tarihi olayların, emekçi madencilerin ve doğal güzelliklerin resmedilerek görenlerin belleklerinde olayların yeniden hatırlanmasını sağladı.

Tüm bunların yanı sıra;  Türkiye’de ilk defa bir mahalleye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ismini verilmesini de sağlayan Çaydeğirmeni Belediye Başkanı Satılmış Gebeş gazetemize yaptığı değerlendirmede şunları söyledi:  

“Allah razı olsun birbirinden değerli üç milletvekilimiz var.

2018 yılından bugüne milletvekillerimiz, partili partisiz tüm belediye başkanlarımızın sorunları ile birebir ilgilendiler, ilgilenmeye de devam ediyorlar.

Bizim kayıp yıllarımız vardı; hizmetlerimizin yavaşladığı, sıkıntıya girdiği dönemlerimiz vardı. Allah’a şükürler olsun şuan Çaydeğirmeni’nde huzur var, birlik var, beraberlik var.

Bu huzur son yapılan yerel seçimlerde yüzde 80 gibi bir oyla sandığa yansıdı. Artı olarak yine Türkiye’de rekor denecek bir oyla sandıktan çıktık. Belediye meclisini de 9-0 aldık. Bu kolay kolay hiçbir siyasetçiye, hiçbir belediye başkanına nasip olacak bir başarı değil.

Çaydeğirmenli hemşerilerimizle bir el ele verdik, önümüze bir hedef koyduk. Bu hedeflere doğru da emin adımlarla yürüyoruz.

İnşallah önümüzde çok güzel projeler var. Dün Ankara’ya gittik. TOKİ Başkanlığına uğradık. Toplu konutun beşinci etabı ile ilgili büyük bir talep var. Çaydeğirmeni’nde uygun yerlerimiz de var. Tabi öncelikle Merkez Mahallesi’nde olsun istiyoruz. Buradaki vatandaşı ikna edemezsek, Çay Mahallesi hudutları içerisinde yaklaşık 700 dairelik toplu konutu burada vatandaşlarımızın hizmetine sunacağız.

Yine dün Ankara’da bir ödül töreni vardı. Türk Belediyeler Birliği ve Avrupa Birliği ortaklaşa Hareketlilik Haftası kapsamında; Çaydeğirmeni Beldemizde hayata geçirmekte olduğumuz, bisiklet yolu, yeşil yürüyüş yolu, rekreasyon alanları ile ilgili projemizi biz Belediyeler Birliğine sunduk. Burada da projemiz ödüle layık görüldü. Dün hibe bisikletlerimiz geldi. O da bizim için ayrı bir gurur kaynağı oldu.

Şuan baktığımızda kamu yatırımları ile belediye hizmetleri ile Çaydeğirmeni’ni şantiyeye çevirmiş durumdayız. Yine vatandaşlarımızın beklentileri noktasında, şehrin geleceği ile ilgili çalışmaların yapılması noktasında, hedeflerimiz doğrultusunda projelerimiz bir bir hazır. İnşallah 2024 yılında yapılacak yerel seçimlere kadar, Allah ömür verirse beldemizde çok farklı projelerin, çok güzel projelerin hayata geçtiğine hep birlikte tanıklık edeceğiz.

Ben bu anlamda bize her zaman destek olan değerli il başkanıma, milletvekillerime, bakanlarımıza, tabi ki en başta Sayın Cumhurbaşkanımıza teşekkürü bir borç biliyorum. Cumhurbaşkanımızın ülkemiz adına yaptıklarını biliyoruz. Türkiye’miz dünyada söz sahibi bir ülke konumuna geldi. Geçmişte çektiğimiz sıkıntıları biliyoruz. Biz de Sayın Cumhurbaşkanımızın verdiği mücadeleye katkı sunmak adına, destek olmak adına gecemizi gündüzümüze katıyoruz.

Yine Cumhurbaşkanımızın, milletvekillerimizin, teşkilatlarımızın bizlerin üzerinde çok büyük emeği var. Ülkemiz üzerinde çok büyük emeği var. Çaydeğirmeni’nde biz birçok ilki hayata geçirdik. Bu anlamda bir ilk olan Sayın Cumhurbaşkanımızın adına Çaydeğirmeni’nde bir mahalle kurduk. Recep Tayyip Erdoğan Mahallesi, Türkiye’de Sayın Cumhurbaşkanımızın adına kurulmuş ilk ve tek mahalle.

Bu her siyasetçiye nasip olmaz. Biz bugüne kadar doğruları söylemekten ve yapmaktan asla imtina etmedik. Allah’a şükürler olsun ki; Çaydeğirmeni’nde hayata geçirdiğimiz projelerle, iş anlamında, aş anlamında, istihdam anlamında, sıcak yuva anlamında vatandaşlarımızın tüm beklentilerini hayata geçirdik. Siz değerli basın mensuplarının da bu projelerin hayata geçirilmesinde hepinizin ayrı ayrı katkılarınız var. Bu anlamda siz değerli basın mensuplarına da teşekkürü bir borç biliyorum.

Çaydeğirmeni emin ellerde. İşte Emekli Konutları, ikinci etepdaki duvarları gördük. Orada kahramanlarımızın fotoğraflarını, yağlı boya olarak duvarlara resmettik. Yine Çaydeğirmeni’mizin  kültürünü yansıdan değerleri çizdirdik. Orada yapacağımız bir ‘Madenciler Parkı’ projemiz var. İnşallah yakın zamanda da hayata geçireceğiz. Çünkü biz madenin ekmeği ile büyüdük. Madenci çocuğuyuz. Bölgemizde madencilerin çok büyük katkısı oldu. Ülke ekonomisine, Zonguldak ekonomisine katkıları oldu. Bir damla, bir kova kömür için canlarını feda eden madencilerimiz oldu. Ben tüm madencilerimizi saygıyla anıyorum. Şehit olanları da rahmetle anıyor, şükranlarımı sunuyorum.”

Editör: Haber Merkezi