Hakkari’nin Çukurca ilçesinde şehit düşen Çaycuma İlçesine bağlı Dereköseler Miyanyedi mahallesinde yaşayan sözleşmesi er Sait Miyanyedi’nin yakınlarına Devlet Övünç Madalyası ve beratı verildi.

Zonguldak şehit Piyade Er Sait Miyanyedi'nin yakınlarına, 2933 sayılı Devlet Madalya ve Nişanlar Kanunu gereğince Cumhurbaşkanımızın kararı ve tevcihi ile verilmesi uygun görülen Devlet Övünç Madalyası ve Berat’ı Zonguldak Valisi Mustafa Tutulmaz tarafından tevcih edildi.

Vali Tutulmaz, Devlet Övünç Madalyası ve Berat'ı Tevcih töreninde yaptığı konuşmada "Ülkemizin bütünlüğü, birlik ve beraberliği uğrunda canını veren aziz şehitlerimizin siz değerli yakınları için ne yapsak azdır, her zaman yanınızda olacağız, Aziz şehidimize rahmet diliyorum" dedi.

Devlet Övünç Madalyası ve Berat'ı Tevcih törenine Sait Miyanyedi'nin babası Satılmış Miyanyedi, annesi Naciye Miyanyedi ve kardeşi Nazmi Miyanyedi ile Şehit Aileleri Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Mustafa Yorulmaz, Vali yardımcısı Yıldırım Uçar, BEÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Çufalı, İl Emniyet Müdürü Fahri Aktaş, İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Cezmi Yalınkılıç, GMİS Genel Başkanı Hakan Yeşil, Aile ve Sosyal Politikalar il Müdür vekili Veli Köktürk katıldı. (Haber Merkezi)

Editör: Haber Merkezi