Gazi Mustafa Kemal Atatürk adına 1927 yılından bu yana düzenlenen Türk at yarışçılığının derbisi Gazi Koşusu'nun 94'üncüsü İstanbul'da yapılacak.

30 Ağustos 2020 Pazar günü saat 17.15 de Veliefendi Hipodrumu’nda 94. kez koşulacak dev yarış öncesi hazırlıklar tamamlandı, 3 yaşlı 15 İngiliz safkanı Gazi Koşusuna katılacak.

Çaycumalı jokey 19 yaşındaki Mertcan Çelik de geçen yıl Apranti (Jokey Yamağı) olarak katılığı bu dev organizasyona bu yıl Dembe isimli atla Jokey olarak katılacak.

İlçemiz esnaflarından Yeşiltepe mahallesinde ikamet eden Sevim ve Mustafa Çelik’in oğlu olan genç jokey Mertcan Çelik, İstanbul Veliefendi Hipodromunda faaliyette bulunan Ekrem Kurt Apranti (Jokey Yamağı) Eğitim Merkezi’nde 2015 yılında jokeylik eğitimlerine başladı. Kısa sürede kendini yetiştirerek eğitimini 3. olarak bitirdi. Katıldığı bir çok yarışta sayısız başarılara imza atarak ilçemizin gururu oldu.

Geçtiğimiz yıl Fransa’da Chantilly Hipodromunda gerçekleştirilen Prix Longines Future Racing Stars’da Apranti (Jokey Yamağı) olarak yarışa katılan  Mertcan Çelik bu yarışı 6. olarak tamamlayarak büyük bir başarı elde etmişti.

Çaycumalıların da büyük destek verdiği Mertcan Çelik’e, gazetemiz de üstün başarılar diler.

Editör: Haber Merkezi