Çaycumalı bisiklet sporcusu Ahmet Aslan Beykoz’da yapılan Turkcell Gran Fondo etkinliğinde, yaklaşık bin kişinin katıldığı 40 kilometre koşusunda 2. olarak büyük başarı elde etti.

Çaycuma Belediyesinin ilçenin bisiklet altyapısını güçlendirmesi, gündelik yaşamı kolaylaştırmakla kalmıyor bisiklet sporuna olan ilgiyi de artırıyor. Bisiklet kültürünün ayrılmaz bir parçası olan bisiklet sporuna olan ilgi her geçen gün daha da artarken, ulusal düzeyde yarışmalara katılan sporcuların sayısı da çoğalıyor.  Son olarak İstanbul Beykoz’da yapılan Turkcell Gran Fondo etkinliğine katılan Çaycumalı bisikletçiler ilçeyi en güzel şekilde temsil etti. Yaklaşık bin kişinin katıldığı 40 kilometrelik parkurda yarışan Ahmet Can Aslan, Ferdi Arslan ve Muhtalip Fidan önemli derecelere imza attı.

HER 3 YARIŞMACI DA ÖNEMLİ DERECELER ELDE ETTİ

1 saat 17 dakikalık süresiyle yarışan Ahmet Can Aslan kategorisinde 2. olarak kürsüye çıkarken, 1 saat 41 dakikalık süresiyle Muhtalip Fidan kategorisinde 24., 1 saat 43 dakikalık süresiyle Ferdi Arslan ise kategorisinde 28. sırayı aldı. İlk kez bir gran fondo’da yarıştığını söyleyen Muhtalip Fidan “Yarışın zorlukları bir yana çok zevkli. Herkes mutlaka denemeli” diyerek, daha fazla insanın bu yarışlara katılması gerektiğini söyledi.

Editör: Haber Merkezi