Zonguldak Çaycuma ilçesinde 24 Kasım Öğretmenler Günü nedeniyle kutlama programı düzenlendi.

Hükümet konağı bahçesinde düzenlenen kutlama programında, İlçe Milli Eğitim Müdürü İsmail Baş günün anlam ve önemini belirten çelengini sundu.

Ardından, günün anlam ve önemini belirten konuşmasını gerçekleştiren ilçe Milli Eğitim Müdürü İsmail Baş, öğretmenliğin kutsal bir görev olduğunu belirterek, “Öğretmenler mesleğinin, öğretmenin toplumdaki önemini ve yerini belirtmek saygınlığını artırmak, öğretmenler arasında, sevgi, saygı bağlarını kuvvetlendirmek, mesleğe yeni başlayan öğretmenlerin kabul törenini gerçekleştirmek, emekli öğretmenleri saygı ile anmak, mesleğinin icra ederken çeşitli saldırılara maruz kalarak şehit düşmüş, dünyada ahirete göçüş Öğretmenlerimizi rahmet, minnet ve saygıyla hatırlamak amacıyla, Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün millet mektebinde başöğretmenliğinin kabul edildiği 24 Kasım günü 1981 yılından öğretmenler günü olarak kutlamaktadır. İlçemizde bulunan 1200 öğretmenimizin ve tüm öğretmenlerimizin hizmetlerine karşılık saygı ve sevgiyle anıldığı öğretmen ve öğretmenlik mesleği ile ilgili farkındalığın oluştuğu güzel bir gündür. İnsan ancak öğretmen sayesinde ahlakı maneviyatı, bilgiyi, araştırmayı, beceriyi ve medeniyeti öğrenebilir. Kültürün ve medeniyetin temelini eğitim öğretim oluşturur ve onun mimarı da öğretmenlerdir. ”dedi.

Öğrenciler tarafından günün anlam ve önemini belirten şiirler okundu. İlçede görev yapan ve adaylığı kalkan öğretmenler için yemin töreni yapıldı.

Kaymakam Muharrem Coşgun, emekli öğretmenlere plaket takdimi yaparken, şiir ve kompozisyon yarışmasında birinci olan öğrencilere protokol tarafından verildi.

Törene, Kaymakam Muharrem Coşgun, Belediye Başkanı Bülent Kantarcı, İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Samet Tonga, ilçe Milli Eğitim Müdürü İsmail Baş, siyasi parti ve sivil toplum kuruluş temsilcileri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı. Haber: Gönül Dombaycı

Editör: Haber Merkezi