Zonguldak Çaycuma’da kadınlara hakaret eden köy imamı hakkında verilen beraat kararı Yargıtay tarafından bozuldu

Eğitim Sen tarafından Çaycuma’da 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü nedeniyle düzenlenen yürüyüşe katılan kadınlara "Kadınlar evde mi yoksa başkasının kucağında mı?" diyerek hakaret eden köy imamı Ali A. hakkında verilen beraat kararı Yargıtay tarafından bozuldu.

2013 yılında 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Gününde Eğitim Sen Çaycuma Temsilciliği öncülüğünde ilçe merkezinde yaklaşık 200 kişinin katılımıyla düzenlenen yürüyüş ile ilgili haber, “caycuma.org” internet sitesinde, ’8 Mart’ta Çaycuma’da yürüdüler’ başlığı ile yer almıştı. Çaycuma’ya bağlı Helvacılar Köyü’nde görev yapan imam Ali A. haber ile ilgili bir kullanıcının yaptığı, "8 Mart’ın Çaycuma’da bu kadar etkili kutlanması ne kadar güzel. Çaycuma’ya her türlü kötülüğü yaptılar ama Çaycumalı kadınları eve hapsetmeyi başaramadılar" şeklindeki yorumuna cevap olarak, "Başını kumdan çıkart da Çaycuma’ya öyle bakmanı tavsiye ediyorum. Bak ki neler çıkacak? Kadınlar evde mi yoksa başkasının kucağında mı?" yazmıştı.

KADINLAR SAVCILIĞA BAŞVURMUŞLARDI

Yürüyüşe katılan ve büyük bölümü Eğitim Sen üyesi olan kadınlar, kendilerine hakaret edildiği iddiasıyla Çaycuma Cumhuriyet Savcılığı’na başvurmuştu. Kadınlar şikayet dilekçelerinde, "Şüpheli yapmış olduğu yorum ile şahsımıza ve yürüyüşe katılan tüm kadınlara hakarette bulunmuştur. Şüpheli hakkında gerekli kamu davası açılarak cezalandırılmasını talep ediyoruz" demişlerdi.

Savcılık tarafından Türk Ceza Kanununun 125/1-2-4, 43/2 ve 53/1 maddelerince üç aydan iki yıla kadar hapis veya adlî para cezası ile cezalandırılması istenen imam Ali. A. hakkında, TCK’nın 53/1. Maddesi gereğince belli hakları kullanmaktan yoksun bırakılması da istenmişti.

Editör: Haber Merkezi