Çaycuma ilçesinde 19 Eylül Gaziler Günü münasebetiyle tören düzenlendi.

Törene, Kaymakam Muharrem Coşgun, Belediye Başkanı Bülent Kantarcı, İlçe Jandarma Komutanı Üsteğmen Bayram Dündar, Askerlik Şubesi Başkanı Asteğmen Mehmet Akıncı, İlçe Emniyet Müdür Vekili Komiser İbrahim Taştan, siyasi ve sivil toplum kuruluş temsilcileri, daire ve okul müdürleri, öğretmenler, öğrenciler ve gaziler katıldı.

Anıta günün anlam ve önemini simgelen çelenkler, Kaymakam Muharrem Coşgun, Belediye Başkanı Bülent Kantarcı ve gaziler tarafından sunuldu.

Saygı duruşu ve istiklal marşının okunmasının ardından gaziler adına Gazi Muhittin Demirsoy, konuşmasında şu sözlere yer verdi;

"Tarih boyunca hür ve bağımsız yaşamış Türk milleti işgal ve esarete alışık olmayan asil büyük bir milletin bu uğurda kendini çepeçevre sarmış düşmanlara karşı, zaferden zafere atlamış , Anadolu’da savaşa girerek ve bu savaşta alnını akıyla çıkmıştır. Gazilerin devlet ve millet nezdindeki önemini Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ve kahraman Türk ordusu; sizin kahramanlıkla kazanılan büyük zaferin, millet tarafından büyük takdimine delalet eden bu ünvan ve rütbeye ancak sizi izafet eden bütün askerlik hayatımın en büyük iftiharı olarak taşıyacağım diyerek anlatmaktadır. Öyle ki milli bağımsızlığımızı, vatanın milleti ile bölünmez bütünlüğünü muhafaza etmek maksadıyla vatanımızın her karış toprağına kanlarını akıtan, Türk tarihine altın sayfalar yazdıran gazilerimizin, can veren şehitlerimizin hatıralarını yüceltmek, onlara minnet şükran duygularımızı ifade etmek milletimizin en büyük görevidir.”

Okunan şiirlerin ardından, gaziler için Öğretmen Evi önünde halkla gazilerin tanışması ve ikramlar yapıldı.

Haber: Gönül Dombaycı

Editör: Haber Merkezi