Çaycuma Belediye Başkanı Bülent Kantarcı, Gazeteci Hasan Ataman’ın vefatının 5. yılı nedeniyle yaptığı açıklamada, “Belediye başkanlığım zamanında yazdığı olumlu yazılarla beni yüreklendiren ve daha güzel çalışmalar yapmaya sevk eden değerli arkadaşım, yapılan olumlu her çalışmadan büyük sevinç duyan bir Çaycuma sevdalısıydı” dedi.

Çaycuma Belediye Başkanı Bülent Kantarcı, Gazeteci Hasan Ataman’ın 5. ölüm yıldönümü nedeniyle bir mesaj yayımladı.

Kantarcı mesajında, “İlçemizde halen yayında olan Demokrat Çaycuma Gazetesi’nin kurucusu ve sahibi olan, tüm bölgede Çaycuma tarihi ve kültürü üzerine yaptığı çalışmalarla tanınan Hasan Ataman’ı, ölümünün 5. yılında saygı ve rahmetle anıyorum. Bölgesel sorunlar üzerinde önemli bir tartışma arkadaşım olan rahmetli Ataman, fikirleri olan ve bu fikirleri ısrarla savunup takip eden değerli bir aydındı. Son dönemdeki araştırmalarını, yabancı dillerde yöre üzerine yazılmış kitaplar üzerinde yoğunlaştıran rahmetli şayet bu çalışmalarını tamamlayabilmiş olsaydı, yöre tarihi üzerine, belki de bambaşka şeyler konuşulacaktı.” dedi.

KALEMİNİ HER ZAMAN TOPLUMSAL FAYDA İÇİN KULLANDI

Kantarcı açıklamasını “Rahmetli Hasa Ataman yaşamını adeta Çaycuma ve onun sorunları üzerine vakfetmişti. Son anına kadar bu konulara kafa yordu, ulaştığı bulguları, gazetesinde, büyük bir titizlikle kurduğu cümlelerle paylaştı. Belediye başkanlığım zamanında yazdığı olumlu yazılarla beni yüreklendiren ve daha güzel çalışmalar yapmaya sevk eden değerli arkadaşım, yapılan olumlu her çalışmadan büyük sevinç duyan bir Çaycuma sevdalısıydı. Sorumlu ve düzeyli gazeteciliğin, gazetecilik mesleği ve etiğinin Zonguldak’taki anıt ismi de olan Ataman kalemini her zaman toplumsal fayda için kullanarak meslektaşlarına örnek oldu. Vefatının 5. yılında onu özlemle anıyor, zamansız kaybından duyduğum derin üzüntüyü bir kez daha paylaşıyorum.” diyerek tamamladı. (Haber Merkezi)

Editör: Haber Merkezi