Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi yerleşkelerinde alt yapı iyileştirme ve güçlendirme çalışmaları hızla devam ediyor. Bu çerçevede başlatılan bilimsel projelerden biri daha sonuç verdi.

Çaycuma Meslek Yüksekokulu (MYO)’nda bulunan ahşap malzemeler laboratuarının teknik alt yapısının güçlendirilmesi kapsamında yürütülen proje başarıyla sonuçlandırıldı.

MYO Müdürü Doç. Dr. Hikmet Yazıcı’nın yürütücüsü olduğu, Öğretim Görevlisi Hakan Çetin ve Öğretim Görevlisi Vedat Hekimoğlu’nun yardımcı araştırmacı oldukları 2021-87846296-01- “Filyos Bölgesinde Yetişen Endüstriyel Bazı Ağaç Türlerinin Katma Değeri Yüksek İşlenmesi İçin Yüzey Özelliklerinin Belirlenmesi ve Hızlandırılmış Yaşlandırmanın Etkisi” isimli alt yapı projesi kapsamında alınan, kontak açısı ve yüzey serbest enerjisi ölçüm cihazı kurularak faaliyete geçirildi.

Projenin hayata geçmesiyle bilgisayardan kontrol edilen cihaz, bünyesinde bulundurduğu yazılımlar ile temas açısı ölçümü, damla şekli analizi, katı yüzeylerin ıslanma ve yapışma karakterleri hakkında analizler yapabilmekte. Cihaz ile farklı ağaç türleri ve ahşap esaslı ürünlerin hem bilimsel analizleri yapılabilecek, hem de ilgili sektörlerin beklentilerine cevap verilebilecek.

Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Çufalı konu ile ilgili açıklamasında, “Akademik personelimizi kutlar, başarılarının devamını dileriz” dedi. (Haber Merkezi)

Editör: Haber Merkezi