Çaycuma, 20 Temmuz 1944’te Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde ilçe olarak ilan edildi. Çaycuma belediyesi 2018 yılından bu yana bugünü “Çaycuma Günleri” olarak kutlamaya başladı. 2 yıl üst üste yapılan etkinliklere pandemi nedeniyle ara verilmek zorunda kalındı. 3. Çaycuma Günleri bu yıl 19-20 Temmuz 2022 tarihlerinde yapılacak. Etkinlikler kapsamında yöremizin ünlü sanatçısı Hasan Yılmaz 19 Temmuz Salı, ünlü sanatçı Aslı Hünel de 20 Temmuz Çarşamba günü bir konser verecek. Konserler Atatürk Spor Merkezi önündeki Özgürlük Meydanı’nda yapılacak.

KONSERLERİMİZİ HALKIMIZIN ADINI ‘ÖZGÜRLÜK’  KOYDUĞU YENİ MEYDANDA YAPACAĞIZ

Konuyla ilgili değerlendirmelerde bulunan Çaycuma Belediye Başkanı Bülent Kantarcı, “Pandemi nedeniyle iki yıl ara vermek zorunda kaldığımız Çaycuma Günleri’ne bu yıl yeniden yapıyoruz. Kentin kültürel, sosyal hayatını renklendirmek için yaptığımız konserlerde bölgemizin ve ülkemizin iyi sanatçıları ile vatandaşlarımızı buluşturacağız. Atatürk Spor Merkezi önünde yapımını yeni tamamladığımız ve yapılan anketle halkımızın adını ‘Özgürlük’  koyduğu yeni meydanda konserlerimizi yapacağız. Toplam 1.660 oturma kapasitesi de bulunan meydanda binlerce kişinin katılabileceği etkinlikler yapabileceğiz.” dedi

ON BİNLERCE İNSANIN KATILABİLECEĞİ ETKİNLİKLER İÇİN BİR SOKAK BİLE KAPATMAYACAĞIZ

Yaklaşık 8 bin metre kare alansa sahip Özgürlük Meydanı’nda on binlerce kişinin etkinlik yapabileceğini söyleyen Kantarcı, “Son derece şık, peyzaj değeri çok yüksek olan meydanda, aynı anda, on binlerce kişi etkinlik yapabilecek. Bir yanda on binlerce insan eğlenirken, kent hayatına etki eden hiçbir olumsuzluk olmayacak. Ne bir sokak kapatacağız, ne trafikte yeni bir düzenleme yapma ihtiyacı hissedeceğiz. Etrafında bir trafik akışı falan da olmayacağı için herkes güvenlik içinde etkinliklere katılabilecek. Bu etkinliklerle meydanımızı da halkımızın kullanımına tümüyle açmış oluyoruz. Çaycumamıza hayırlı olsun” dedi. (Haber Merkezi)

Editör: Haber Merkezi