COVİD-19 salgını nedeniyle 130 yıldan sonra ilk kez Uluslararası Birlik, Mücadele ve Dayanışma Günü 1 Mayıs'ın kitlesel bir biçimde alanlarda kutlanamıyor. Eğitim Sen Çaycuma Temsilciliği tarafından 1 Mayıs kutlaması hazırlıklarına başlandı.

İlk olarak Eğitim Sen Çaycuma Temsilciliği binasının dış cephesine 1 Mayıs pankartı asıldı. 30 büyükşehir ve Zonguldak'ta 1 Mayıs günü sokağa çıkma yasağı kısıtlaması olması nedeniyle 30 Nisan 2020 Perşembe günü saat 12.30’da Çaycuma Cumhuriyet Meydanı’nda pandemi süreci gözetilerek (kitlesel bir çağrının yapılmadığı, maske takılması, fiziksel mesafe vb kurallara uyulması) sınırlı sayıda kişinin katıldığı sembolik bir kutlama için Eğitim Sen Çaycuma Temsilciliği tarafından Çaycuma Kaymakamlığına dilekçe verildi. Çaycuma Belediyesine dilekçeyle başvuru yapılarak 1 Mayıs 2020 Cuma günü 1 Mayıs Marşı’nın belirli aralıklarla ses aracından ve Belediye hoparlöründen çalınması talep edildi.

Eğitim Sen tarafından 1 Mayıs günü çalışmanın zorunlu olduğu işyerlerinde gün içinde, saat 21.00 itibariyle de evlerde balkonlara pankart asma, 1 Mayıs marşını söyleme, sloganlar atma, balonlar uçurtma gibi etkinliklerle 1 Mayıs'ı kutlama çağrısı da yapıldı.

Editör: Haber Merkezi