Çaycuma Belediye Meclisi yeni binasındaki ilk toplantıyı yaptı. Belediye Başkanı Bülent Kantarcı’nın duygulu bir konuşma yaptığı toplantıda Kovid 19 salgını nedeniyle su fiyatlarında yüzde 30 indirime gidilirken, işyerleri kapanan işletmecilerden kira alınmaması kararlaştırıldı.

Çaycuma Belediyesi Meclisi yeni belediye binasındaki ilk toplantısını yaptı. Belediye Meclis üyelerinin yanı sıra daire amirlerinin de katıldığı toplantıda özellikle Kovid 19 salgını nedeniyle mağdur olan vatandaşlarla ilgili önemli kararlar alındı. 5393 Sayılı Belediye Kanunu’nun 19. maddesi ve Belediye Meclisi Çalışma Yönetmeliği’nin 5. maddesi uyarınca Belediye Encümeni’nin de seçildiği toplantıda, İmar Komisyonu, Plan Bütçe Komisyonu ve Türlü İşler Komisyonu’nun üyeleri de belirlendi. Toplantıda 5393 Sayılı Belediye Kanunu’nun 56. maddesine istinaden 2019 yılı içinde Belediye Başkanı tarafından yürütülen faaliyetler de görüşüldü.

SU %30 UCUZLATILDI, KİRALAR ÖTELENDİ, OTOGAR ÜCRETİ DURDURULDU

Belediye Başkanı Bülent Kantarcı’nın son derece duygulu bir konuşma yaptığı toplantıda, Kovit 19 salgını nedeniyle su sarfiyat artan vatandaşlara destek olmak amacıyla su fiyatlarında yüzde 30 indirime gidildi. Belediyenin kiracısı iken İçişleri Bakanlığının Kovit 19 nedeniyle yayımladığı genelge ile ticari faaliyetine ara verilen 31 işletmeciden dükkânlarının kapalı kaldığı sürece kira alınmamasının da kararlaştırıldığı toplantıda, faaliyeti durdurulmayan ama salgından zarar gören 30 işletmecinin kiralarını ödeyemedikleri takdirde gecikme zammı alınmaması da karar altına alındı. Alınan bir diğer kararsa getirilen yasaklar nedeniyle yolcu sayısı düşen şehirlerarası otobüs terminali ile minibüs duraklarından hiçbir ücret alınmaması oldu.

Çaycuma Belediye Başkanı Bülent Kantarcı yaptığı açıklamada, Belediye olarak her zaman halkımızın yanında olduklarını ifade ederek, “Belediyemiz ilçemizin huzur, güven sağlığının teminatıdır. Dezenfeksiyon ekibi ve zabıtamız olağanüstü bir performans sergiledi. Duygularımızı tam olarak tarif etmem mümkün değil. Çaycuma’mız nihayet engelsiz bir hizmet binasına kavuştu. Çaycumalılar her şeyin en iyisine layık” dedi. (Haber Merkezi)

Editör: Haber Merkezi